"Случаен непознат" – трилър, дебютен роман и бестселър от Рене Найт

Рядко се случва такава комбинация – дебютен роман и бестселър, а като прибавим и трилър, вече сме сигурни, че сме привлекли вниманието на читателите, които обичат да тръпнат от напрежение, докато четат. Тогав "Случаен непознат" от Рене Найт (издателство "Обсидиан") е за тях.

Книгата е шампион по продажби във Великобритания и е преведена на 25 езика. Правата за филм по книгата са купени от 20th Century Fox.

* * * 
Всяка прилика с действителни лица, живи или мъртви, е напълно случайна. Обичайното авторово уточнение е зачертано с тънка червена линия. Катрин е пропуснала да забележи това при първото отваряне на книгата. Приликата с нея е несъмнена. Тъкмо тя е главната героиня, основният образ. Имената са променени, но подробностите са безпогрешно точни чак до облеклото й в онзи следобед. Момент от живота й, който е премълчала.
 
Когато на нощното шкафче на Катрин незнайно как се появява роман с интересно заглавие, тя започва да го чете. Но скоро с ужас осъзнава, че в него е описана самата тя. Тази история разкрива една мрачна тайна отпреди двайсет години. Единственият друг човек, който знае истината, е загинал още тогава.

Катрин няма представа кой е авторът на книгата. Но скоро разбира, че и съпругът й, и синът й са я получили. Колегите й също. Тази книга е бомба, която ще взриви семейния й живот и успешната й кариера.
 
Страхотен психологически съспенс – точно такъв трябва да бъде добрият трилър!
Лий Чайлд
 
„Случаен непознат“ е нещо специално… изключително умна и заплетена история, която играе с очакванията.
Ню Йорк Таймс
  
Съвършено построен пъзел.
Спектейтър
 
Оригинален сюжет, развит до неочаквана кулминация.
Таймс
 
Интелигентен и заплетен трилър.
Ел
 
 

Сподели в: