Словото зове – София диша продължава

На 21 август от 16:00 ч популярното семейство господин Театър и госпожа Литература канят столичани в летния си дом на улица Ангел Кънчев.
Любезната домакиня и сайта “Аз чета” посрещат гостите си със специално подготвени  за случая  литературни късметчета, а пиесата “Страшилка” ще разкаже историята на една картина, която иска да бъде свободна. Палавите кукли на Диана Милушева ще ви пренесат във вълнуващия свят на хипопотама Хипо и неговата звездичка.
Младежка словесна закачка по разказа на Мария Станкова „Вземи ме, когато ме намериш, за да ме имаш, когато ти потрябвам“, ще предложат студентите от театрален колеж „Любен Гройс”.
В хола на „София диша“ ще ви посрещнат с „Висяща изложба“ от сайта за лично творчество „Откровения“, където ще намерите увлекателни участници, дървени философи и мечти от пух.
В детската стая издателство „Жанет 45“ представя Виктор Самуилов, който ще разкаже как стихчетата срещат  илюстрациите в книжката „През 9 локви в 10-та“, на следващата крачка със закачки ви очаква магът Астор, а авторът Панчо Панчев – Дядо Пънч ще се присъедини с весели истории, гатанки и много игри. Малчуганите ще си имат и собствена работилница, където с помощта на „Аз чета“ и любими детски писатели ще правят книгоразделители.
    Младежкият фестивал ON! Fest ще гостува тази неделя на “София диша” Aniventure ON! ще бъде зоната за японска култура. Те ще бъдат облечени в костюми на известни герои от Аниме, Манга или видео игри.
Четенето като игра ще представят от сайта „Книги-игри“.
Издателство Сиела и сайта „Аз чета“ ще ви срещнат с млади писатели, любими български автори, продуценти и артисти, сред които Людмила Филипова, автора на нашумелия роман Английският съсед Михаил Вешим и  продуцента на едноименния комедиен сериал по Бнт Пенко Русев, Калин Терзийски, Весел Цанков и Ангел Игов, Иван Ладжев, Александър Шпатов, Иванка Могилска, Петър Денчев и актьорите Ирен Кривошиева и Слав Бойчев, а като допълнение ви очаква съвместно организираната от тях игра „Изгубени в литературна София“.
За да разкажат за живота, семейството и успеха издателство Жанет 45 покани да  се присъединят музикантите Богдана Карадочева и Стефан Димитров, които представят автобиографичните си книги.
Любителите на музикалното и танцово изкуство ще могат да се насладят на спектакъла „Домът на Бернарда Алба“ от Федерико Гарсия Лорка.
Ще можете да видите и фотографиите от книгата на Любомир Милчев- Денди – „София Енигма-Стигма“, представени от издателство Ентусиаст в партньорство с Ориндж Център.
Театралният десерт, който предлагат домакините на „София диша“ е моноспектакълът на Силвия Божидарова „Данчо, Мартин и майка им“ по Камен Донев.
Господин Театър, госпожа Литература и организаторите на „София диша“ ви канят  на една вълнуваща августовска неделя на улица Ангел Кънчев.

Сподели в: