Сливенският драматичен театър гостува в София с пиесата "Air Тango"

Драматичен театър "Ст. Киров" ще гостува в София на 7 ноември 2008 г. От 19 часа в Младежкия театър "Николай Бинев" ще бъде представена пиесата "Air Тango" на Марк Камолети. Постановка и музикална картина – Атанас Атанасов. Превод – Светлана Гергова. Сценография и костюми – Мария Диманова. Участват: Стефан Иванов, Лидия Гяурова, Снежана Рашева,Димитър Живков, Десислава Пашова, Галя Трифонова.

Макар и писана преди половин век, пиесата винаги ще бъде актуална – с темите за щастието, любовта, семейството, изневерите. А и хората обичат да се смеят на героите, виждайки себе си в подобни ситуации, коментират от екипа.

Какво е да живееш с три жени едновременно?
Трудно ли е да си мъж на много жени?  С "Air Tango” ще споделите преживяванията на обиграния любовник Бернар и неговите три годеници – Джанет, Жаклин и Джудит. Лесно ли е на неговия приятел Робер да влезе в подобна игра и начин на живот и как му помага камериерката Берт? Всичко това – в една динамична въртележка, изпълнена с хумор и забавни ситуации.

Марк Камолети
е роден на 16 ноември 1923 година в Женева. Театралната му кариера започва с "летящ старт” през 1958 г. и приживе театралната критика го нарича "съвременният Бомарше”.  Пиесата му "Air Tango” – с оригинално заглавие "Боинг, Боинг”, от 1991 г. е включена в  "Рекордите на Гинес” като най-играната френска комедия по света. Успехът я превръща в легендарен символ на френската култура от това време, подобен на "Шербургските чадъри”. Творбите му се превеждат на много езици и се поставят в 55 страни по света. Марк Камолети е член на Société Nationale des Beaux Arts, Париж, както и носител на титлата "Рицар на Легиона на честта" – една от най-високите френски почести. Умира на 18 юли 2003 година, в Дювил (Франция).

Сподели в: