След 20 години мълчание ФСБ издават нов албум

След 20 години на мълчание, българската група ФСБ се реши да издаде нов албум. Той се посвещава на българската култура. ФСБ дарява 15 нови песни на своите верни почитатели и хората, които ценят истинското музикално изкуство.

Съвременни и класически, зрели и новаторски, емоционални и вълнуващи късчета музика, събрали потенциала на двайсетгодишно мълчание!

В стил прогресив, хард рок, балада и  още нещо … с уникално преплитане и взаимодействие, присъщо за музикалната емблема ФСБ.

В сайта на ФСБ  www.fsb.bg, който ще бъде отворен в деня на пресконференцията,  можете да чуете гласа на групата. Тя има какво да каже на своите приятели, които я подкрепят от 35 години.Там, ще видите старото и новото, историята и настоящето на българските музиканти, с чиято музика израстнаха три поколения интелигентни, образовани, чувствителни и одухотворени българи.

Музиката на ФСБ, винаги и сега е повод за национално самочувствие, еталон за професионализъм и сила на въздействието. Времето не изчерпа проблемите заложени в нея и я превърна в български “евъргрийн”.

Днес, отново трио, Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев отправят ново послание към своята публика, в името на духовността и красотата. Просто, разбираемо, искрено.

ФСБ –  ГРУПАТА

В началото

Румен Бояджиев, Константин Цеков и Александър Бахаров объркаха представите на публиката и критиката за възможностите на прогресив рока да въздейства, за философията на арта като култура, за перспективите пред неповторимия български фолклор в полето на една друга,толкова различна музикална територия.  Едва ли не – еретично!
Две години по-късно Иван Лечев и Петър Славов правят от триото квинтет, от студийна формация ФСБ се превръща в най-атрактивната концертна група на България. Безкомпромисен звук, перфектна селекция на инструментите, светлинно и лазерно шоу невиждано досега у нас.Професионализъм. ФСБ става група №1.
Добре дошла България, в европейските рок фестивали – Брегенц, Осло, Копенхаген, Амстердам.
И първият концерт на стадион – 15 000 души аплодират своята музика и пеят песните на ФСБ.
Вече с Ивайло Крайчовски.
ФСБ разчупиха границите на социалното влияние на рока. Милионите почитатели препълнили концертните зали и огромните тиражи на албумите бяха израз на желанието за свободен избор на младата интелигенция, на прогресивно мислещата аудитория.

В песните на ФСБ има кодирана сила. Заради нея, те навлязаха в съзнанието на хората като явление, просто и естествено, с на пръв поглед претенциозната си музика. Завладяха слушателите със съвършеното равновесие между изразни средства и замисъл, с интелектуалния заряд, неизчерпаема креативност и посветеност на арт рока.

ФСБ никога не излъга своята публика. Както и не измени на себе си! След десет години, Не така, Дон Кихот, Пъпеш, Мама, Зимна къща, Гара разделна, Празик, Кълбото,  Вълче време, Последният човек, Обичам те дотук, Иде вятър, Високо… Песни от бъдещето.

Сподели в: