След грандиозния си успех, култовата френска комедия ”Досадникът” гостува отново в Бургас

През декември стотици бургазлии бяха дошли да видят представлението, което събира на една сцена известни актьори от най-популярните ТВ предавания и филми. Залата на ДНА се оказа малка, за да побере всички желаещи. Затова Маруся Русева, благодарение на която най-добрите пиеси достигат и до нашия град, е извикала актьорите на “бис”.

Този път Александър Кадиев, син на Катя Евро, Мариан Бачев от “Шоуто на Слави”, Александър Сано – Среброто, познат ни като Косъма от „Под прикритие”, Петьо Петков – Шайбата от “Комиците”, големият Сашо Дойнов и младият, но изключително талантлив, Михаил Петков от пернишкия театър ще се качат на сцената на бургаската Опера. Представлението ще бъде на  1 февруари от 19:00 ч.

Действието в пиесата се развива в хотелска стая, където наемният убиец Ралф Милано подготвя ликвидирането на ключов свидетел в процес. В съседната стая Франсоа е на път да се самоубие, заради това, че съпругата му го е напуснала.
Ралф е професионалист… човек, който знае какво прави… а за работата си получава пари.
Франсоа е вечният губещ в живота. Той няма достатъчно здрав разум, нито пък силна воля, затова е готов да посегне на живота си. Но въпреки всичко, този нещастник има един талант… непоправим досадник е.
Началото изглежда мрачно и има всички предпоставки на сцената да се разиграе трагедия, но режисьорът Богдан Петканин поставя героите в редица комични ситуации.

Режисьор на пиесата е Богдан Петканин, известен ни с безспорния хит на сезона-„Спанак с картофи” , а бургазлии го помнят  и от  „Горката Франция”.
Постановката е копродукция на Драматичен театър Перник, който събра на една сцена Асен Блатечки и Калин Врачански в „За мишките и хората”, и Театрална формация Мелпомена, която има зад гърба си касови постановки като „Вражалец”, ”Големанов”, ”Благородния испанец” и др.

Билети ще се продават на касата на Операта от 14 януари или на тел. 0894/898-098 

Сподели в: