„Следи в снега” от Морис Льоблан

В продължение на две години издателство Труд радваше своите читатели с подбор на някои от най-добрите криминални романи за всички времена, включвайки ги в поредицата „Крале на криминалния роман”. Но всяко нещо има начало и край.

Номер 20 – „Следи в снега” на Морис Льоблан е последното заглавие от поредицата. Не случайно завършваме с един от най-добрите френски криминални писатели. Томчето съдържа осем разказа, всеки от който потапя читателя в заплетен случай, който би могъл да бъде разрешен единствено от Арсен Люпен. И тук ще се сблъскате с неустоимия чар на благородния крадец и детектив, както и с неговия невероятен подход и уменията му да разкрива всеки случай, уповавайки се на логиката.

Разберете какво има „На върха на кулата”, какво представлява „Бутилката с вода”, кои са „Терез и Жермен”, какъв е „Издайническият филм”, какъв е „С лучаят с Жан-Луи”, коя е „Дамата с брадвата”, какво означава на „На бог Меркурий” и кой е оставил „Следи в снега”.
Морис Льоблан е френски писател и журналист, станал световноизвестен с криминалните си истории за необикновения детектив. Написал е над 60 романи и разкази, някои от които са филмирани за киното и телевизията. Всичко това го прави автор, който не би могъл да остане извън поредица като „Крале на криминалния роман”.

Ако пък сте пропуснали някое от заглавията, не се притеснявайте! Засега всички са налични и могат да бъдат открити в книжарниците.

Следи в снега, 196 с., цена: 9.99 лв.

Сподели в: