"Сладко опрощение" – книга за избора между фалша и истината

Сладко опрощение“ от Лори Нелсън Шпилман (издателство "Книгопис")е модерен роман за модерната жена. Но и за вечната дилема в човешките отношения, когато се избира между удобното спокойствие на фалша и пречистващия ураган на истината. Книгата е на издателство "Книгопис". втория роман на писателката, след като първият "Списъкът на живота" беше успешно издаден в тридесет страни.

* * *
Популярност на медийна звезда, бляскава любовна връзка и възможност за скок в кариерата – това е забързаният живот на водещата на телевизионно шоу Хана Фар. Тя дори не обръща внимание нановата мания – хиляди хора си разменят символни камъчета на опрощението. Идва обаче моментът, когато и Хана трябва да реши как да постъпи с опрощаващите камъчета, смутили уж безметежното ѝ всекидневие. Тя предприема пътуване, в което тръгва, за да прости, но се оказва, че трябва да поиска прошка.  А когато семейната драма от детството ѝ се разкрива чрез телевизионния екран, съдбовната промяна става неизбежна.

За Лори Нелсън Шпилман
                                                  
Преди да дръзне да създава литература, Лори Нелсън Шпилман работи като логопед, консултант по професионално ориентиране и домашна учителка.Идеята за първата ѝ книга идва случайно с намирането на забравен лист, на който като момиче е изредила житейските си цели. Така се ражда „Списъкът на живота“ – своеобразен бунт срещу примирението, с което хората бързо изоставят мечтите си. Романът става световен бестселър с издания в тридесет страни.

След невероятния успех на литературния си дебют Лори Нелсън Шпилман предлага на почитателите синов бестселър. През юни 2015 година в САЩ излиза вторият ѝ роман „Сладко опрощение“ и много издателства закупуват правата за преводните му издания.
Лори Нелсън Шпилман живее със съпруга си в американския щат Мичиган. Обича пътешествията, ветроходството и спортните занимания, но голямата ѝ страст си остава творческото пресъздаване на човешките съдби. Писателката вече работи над третата си книга.
 

Сподели в: