Скрити връзки, политически интриги и опасни тайни сред висшето общество на Венеция през XVI век

В навечерието на един от най-светлите християнски празници „Ентусиаст“ зарадва любителите на мистерии и тайни, силни чувства и страсти с новата си книга „Градът на тайните“. Първият роман на Саша Гулд излиза и на книжния пазар у нас. Авторката дълго време живее във Венеция, която я вдъхновява. Именно там Гулд пренася действието на своя роман. Историческата достоверност, с която е описана епохата, както и емоционалният стил на писателката правят „Градът на тайните“ едно запомнящо се произведение.

Действието на романа се развива в красивата и мистериозна Венеция през 1585 г., когато 16-годишната Лаура дела Скала разбира, че сестра й Беатриче е намерила смъртта си в тъмните канали на Венеция. Баща й я прибира от манастира, където я е пратил насила, и я заставя да се омъжи за годеника на Беатриче – отблъскващия стар търговец Винченцо.

Лаура е ужасена, но точно в този момент попада в тайно женско общество. Сегретата сякаш е отговор на нейните молитви. Тя може да я избави от съдбата й. Но цената, която трябва да плати младата жена е голяма – тя предава тайната на много влиятелен мъж, въпреки че се е заклела да я пази.

В деня, в който Лаура се присъединява към Сегретата, Винченцо е публично унижен и прогонен позорно от града. Спокойствието й обаче не трае дълго. Скоро научава, че смъртта на сестра й не е нещастен случай, а зловещо убийство, в което може би е въвлечена същата тайна организация, на която тя се е доверила.

В книгата са показани множество интересни подробности от венецианския живот и потайностите на тогавашното висше общество. На този фон главната героиня Лаура се бори за щастието и любовта си, като преминава през редица изпитания. Интригуващият роман на Саша Гулд ни оставя в очакване на следващото произведение от авторката – „Ледено сърце“(Heart of Glass).

За Саша Гулд

Саша Гулд е живяла във Венеция като дете. По-късно учи моден дизайн в Лондон. Обожава операта, балета и романтичните филми. В момента живее в Англия и пише за Венеция – красивия и мистериозен град, който познава и обича.

p { margin-bottom: 0.08in; }Дата на излизане: 11 декември 2012 г.
ISBN: 978-619-164-022-5
Превод от английски: Мария Чайлд
Обем: 248 с.
Корица: мека
Формат: 14 х 21 см
Цена: 15,00 лв.

Сподели в: