Скоро в книжарниците – "Сексът и комунизмът" от Милена Фучеджиева

Милена Фучеджиева съвсем скоро ще зарадва българските читатели с романа си „Сексът и комунизмът“ (Издателство "Ентусиаст", цена: 16.00 лв.)

"Сексът и комунизмът" разказва за невъзможната любов между два елита – комунистическия и този от преди 9 септември 1944 г., както и за бруталното сексуално съзряване на една тийнейджърка по време на социализма.

"Това, което Лола иска, Лола получава" е името на песен от мюзикъла "Проклетите янки". С българската Лола нещата не стоят така, защото под привидната привилегирована подреденост на живота й в София или Париж се крие невъзможността да получи това, което желае най-много – то изглежда като любов, а всъщност е свобода. 

Родителите на Лола, блестящата двойка Маруся и Стефан, постепенно загубват любовта си под невидимия натиск на зоркия поглед на ДС. Един опасен мъж в сянка е обсебен от една жена и знае всичко за семейство Карамихови. 

Сексуално насилие, цинизъм, болезнено приключване на приятелства заради нестандартни сексуални предпочитания, шпионаж в името на кариерата и семейството, скрита книга на Солженицин в шкафа с алкохол, секс като обезболяващо средство, страх, с който е просмукано обществото на всички нива – всичко това бавно и подмолно руши живота на желаната от всички мъже Лола.   

Спасението е абсолютно забранено!

Прочетете още:
Любен Дилов-син: „Аз, бLогинята“ е смесица от фолклор и сецесион“
Милена Фучеджиева за блога си

Сподели в: