Скоростно четене, супер памет и демонстрация на китайска калиграфия

На 23 май, събота, на Пролетния базар на книгата в НДК, от 15.00 до 15.45 часа ще се състои среща разговор с Анастасия Димитрова – водещ на интелектуални тренинги „Скоростно четене“ и „Суперпамет – Мнемоника“. Организатор е Издателство Инфодар.

Място – сцена/ляв полуетаж

Заповядяйте да зададете своите въпроси и да говорим за това, че най-важното е не постигането на резултати на всяка цена, а такива за най-кратко време,как да стигнем до необятните възможности на паметта си и да узнаем, че четенето е много повече от това, което сме научили в училище.Ще научите, че „Скоростното четене“ е аналитично четене с високо качество на усвояване и скоростта касае не движението на очите, а разбирането, че това е навик за обработка на писмена информация. А щом е навик – всеки може да го усвои. Как четем в България и какви са изискванията в други държави. Кой чете скоростно и защо ни е да четем по-бързо от традиционното? Ще говорим какво е „Суперпамет – Мнемоника”.

Заедно ще направим първи стъпки в изкуството да помним и ще видим практическото приложение на чувството ни за хумор и въображенето ни. Ще разберем, че обемът на нашата памет е неограничен и защо децата запомнят по лесно от възрастните. Очаква Ви демонстрация със запомняне, малък уъркшоп и забавна игра за събуждане на активността на мозъка.

ИК Инфодар и Силви Велев ще представят кратка презентация на тема „Китайската калиграфия – изкуство отвъд красивото писане, метод за самоусъвършенстване, променящ световъзприятието“.

Писането е процес, който изполва дейността на ръката и мозъка. Четката е едно естествено продължение на ръката, а самото движение е взаимодействие с пространството. Изписването на йероглифите показва вътрешната природа на човека със своите осбености. Развивайки фината моторика, концентрацията на вниманието без никакво напрежение, човек култивира своето внимание и търпение, въвежда в покой дишането, духа и тялото, баланса между Ин и Ян се превръща в целенасочен процес на промяна, укрепващ здравето и правещ човека щастлив – Тук и Сега!

НДК, Пролетен базар на книгата,щанд на ИК Инфодар, 112 и 329

Прочетете още:
Силви Велев: Калиграфията е игра на четката – Ян и следата от черния туш – Ин  –

Сподели в: