Скандалната биография: "Мик: Дивият живот и бесният гений на Джагър"

На книжния пазар излезе скандалната биография „Мик: Дивият живот и бесният гений на Джагър” от Кристофър Андерсен (издателство "Сиела"). Книгата разкрива шокиращи тайни от неговия бурен живот. "Аз съм едно от най-хубавите неща, които Англия има. Аз и кралицата" – казва Мик Джагър                                                                                                                      
Биографът на звездите Кристофър Андерсен разкрива тайните на най-емблематичната икона на рок музиката – вокалът на „Ролинг Стоунс” Мик Джагър. Авторът разказва цялата история на Джагър – от израстването му в малко английско градче до най-успешните музикални турнета в историята, посвещаването му в рицарство и честването на 50-годишнината на „Стоунс”
 
Още за книгата:
Преводач: Жана Тотева, Художествено оформление: Дамян Дамянов, Страници: 408, Цена: 18 лева, Корица: Мека с крилца,  Цветно приложение от 24 страници

Вокалът на „Ролинг Стоунс” е природна стихия, която не може да бъде нито обуздана, нито разбрана. Джагър хвана феновете за гърлото още преди половин век и оттогава не ги е пускал. За разлика от много други гениалният певец успява да се адаптира и да е винаги в крак с времето.

„Мик: Дивият живот и бесният гений на Джагър” описва всички невероятни трансформации на Мик – от отличника на класа до бунтар, загърбил хигиенните навици; от анархист, готов да срути системата до капиталист с находчива бизнес стратегия, която му донася милиони. Джагър, който дълго време е призовавал за социална революция, и е дразнел аристократите с поведението си, без притеснения приема да стане рицар на британската корона, вбесявайки може би най-близкия човек в живота си – своя приятел и съперник за сърцата на феновете Кийт Ричардс. Като разкрепостена рок звезда Мик прекарва времето си в безразборни сексуални контакти и злоупотреба с алкохол и наркотици, но въпреки това е грижовен и изненадващо консервативен баща, който тормози мъжете, задяващи дъщерите му.

От биографията на Джагър научаваме за огромния брой безразборни връзки на Мик, които според слуховете са над 4000. Авторът се спира само на няколко десетки от тях, но от отзивите на бившите любовници на рок певеца читателите ще разберат, че и в личния си живот той е същото стихийно бедствие като на сцената.

Другите за Мик Джагър:

Аз бях една от четирите хиляди други жени. Мисля, че той е като Дон Жуан.
– Карла Бруни –

Още първия път, когато го видях, разбрах,че Мик е влюбен в Кийт. И все си е така.
– Анита Паленберг –

Мик всъщност презира жените. Те съществуват само като негови отражения.
– Мериън Фейтфул –

Не можеш да кажеш, че той е хомосексуален или дори бисексуален. Той е над това.Мик Джагър е най-големият световен практикант на космическия секс.
– Бебе Бюел, дългогодишна любовница на Мик –

Мисля, че той е сексуален вампир. Общуването с всички тези различни хора го кара да се чувства млад и му дава енергия. Той не може да остане верен на нито една жена. Нужно му е да извлече това удовлетворение от спането с много жени по едно и също време.
–  Наташа Тери, сексуален терапевт и бивша любовница на Мик –

Доколкото мога да си спомня от далечното минало, той казваше, че единственото нещо, което най-много иска, е да бъде богат.
– Крис Джагър, брат на Мик –

Авторът Кристофър Андерсен е написал цели 32 книги, сред които и много бестселъри. Той си сътрудничи с престижни медии като „Ню Йорк таймс”, Life и Vanity Fair и е известен като биографът на звездите и силните на деня. Той има книги за хора като Джаки Кенеди, Барак и Мишел Обама, Майкъл Джаксън и Обама. Седем от неговите творби влизат в класациите на Readers Digest за най-добрите нехудожествени книги на годината.

Сподели в: