Сицилиански дизайнери представиха свои колекции в НДК

Уникални колекции на италианците от Сицилия Марко Мореале, Валентина Шуме, Патермо, Микеле Боно и Луиза Лупарело бяха представени снощи на модно шоу в НДК. Сред гостите на ревюто бяха италианският посланик НП Стефано Бенато със съпругата си, директорът на Италианския културен институт Фабрицио Камастра, представители на областната управа на Сицилия, волейболната легенда Любо Ганев (който има бизнес и в модния бранш) и други.

Радост за сетивата бяха дрехите в цвета на тялото със семпли и ефирни линии, преливащи се цветове и щампи. Корали, скъпоценни камъни, злато и сребро се съчетаваха с шифон, жарсе и коприна. Силни цветови контрасти и щампи се преплитаха, давайки живот на пана с цветни, геометрични и художествени мотиви.

В първата част на модното шоу свои колекции представиха познатите на българката италиански марки Stefanel, Anna Rita N, Gaudi, Denny Rose, Zu+Elements, Missoni, Replay and Sons.

Организатор  на проявата бе Бюрото в София на Италианския Институт за Външна Търговия – ИЧЕ, със сътрудничеството на Casa Sicilia Bulgaria и Област Сицилия.

Модното събитие е част от Италианския фестивал, който  продължава до 9 юни 2008 г. и включва над 40 инициативи.

Сподели в: