Сирийската криза – дебат в Червената къща

Центърът за култура и дебат "Червената къща" представя на 14 ноември (четвъртък) от 19.00 ч. в Червена зала дебат на тема:

Сирийската криза – идва ли нещо повече от благотворителността?

След неотложните въпроси, свързани с физическото оцеляване на бежанците, които доминираха общественото мислене и говорене в първите дни на кризата, е време да си зададем по-фундаментални въпроси за това как се отнасяме към бежанците и имигрантите – не само сирийци – в България? Дали благотворителността изчерпва отношенията ни с тях? Не са ли прави другите нуждаещи се в България – възрастни, бедни хора – да искат същото съчувствие от обществото?

Защо се възмущаваме от твърдението на възрастен бежанец „не искаме дрехи, а статут”?

Готови ли сме да им предоставим не само стихийно съчувствие, но и равно третиране, достъп до работа, училище, институции?

Какво би значела истинската интеграция на търсещите убежище в България и какво биха направили обществото и институциите, за да се случи?

С участието на Димитър Бечев (Европейски съвет за външна политика), Нидал Хлайф, (журналист), представител на Приятели на Бежанците, представител на Държавна агенция за бежанците.

На български език.
Вход: 2/1 лв.

Сподели в: