"Синдикатът" в ТР "Сфумато" – благотворителна прожекция в полза на Анжела Пенчева

На 30 ноември (сряда), в Театрална работилница "Сфумато" ще се проведе първата от двете благотоворителни прожекции на Синдикатът (Дистанции). Всички събрани средства ще отидат в полза на г-ца Анжела Пенчева, диагностицирана с ДЦП (Детска церебрална парализа).

Г-ца Пенчева пише поезия, автор е на автобиографичната книга „Моят живот. Да имаш ляв палец”, издадена през 2015 г. с подкрепата на издателство „Кибеа” и представена през ноември същата година в литературан клуб „Перото” в НДК от проф. Цветана Манева, доц. Възкресия Вихърова и актрисата Снежина Петрова. Книгата е написана като на един дъх само с един ляв палец, в продължение на три години.

Освен писател и поет, г-ца Анжела Пенчева е и актриса. Играе в група за алтернативен театър в рамките на Общински театър „Възраждане” заедно с хора имащи сходни на нейните проблеми. Била е назначена като актриса с трудов договор към Нов български университет и театър „Възраждане” по националната програма за заетост и обучение на хора с трайни увреждания. Работи с режисьора Кристиана Бояджиева в представления с участието на актьори с физически увреждания.
Г-ца Анжела Пенчева се нуждае от Tobii Dynavox Communicator 5.

Tobii Dynavox Communicator 5 е софтуер, предназначен да помогне на хора с комуникационни затруднения да имат по-високо ниво на независимост. Позволява работа с мишка, клавиатура, джойстик, трекбол, специализирани бутони, тъчскрийн и контрол с поглед чрез Tobii PCEye Go. Цената на Софтуера и Tobbi PCEye Go (Хардуер за разчитане на погледа) е 4100 лв.

* * *

Синдикатът“ е некомерсиален проект, създаден под формата на кино сериал. Сюжетът му разказва за възникването и развитието на едно ново общество ("мафия" от артисти, наречена Синдикатът), чиито идеални цели са съживяването и популяризирането на изкуството, културните и общочовешките ценности в България.

Пилотната серия "Дистанции" акцентира върху появата на така важния за всяко действие първоначален импулс, превърнат в откровена провокация, отправена към артистичното съсловие, обществото и най-вече Държавата в лицето на нейните управници.

Проектът е анти-его настроен. Акцентът умишлено е изместен от личността на артиста и е насочен към неговия акт на творчество.

„Синдикатът“ има пред себе си няколко основни задачи:

1.В разрез със съвременните комерсиални тенденции, наложени от телевизионните сериали, кино сериалът има за цел да реабилитира стойностите на изкуството и функциите му да провокира съзнанието и да въздига духа на неговия свидетел – зрителя.

2. „Синдикатът“ експериментира с различни жанрове и стилистики. Събирайки ги в обща видео платформа, проектът изследва тяхната съвместимост и възможните връзки помежду им с цел създаване на допълнителни полета за действие и привличане на нови публики.

3. Приоритет на Синдикатът е подпомагането на артисти от всички области на изкуството, поощряване на по-млади творци, разгръщане на техния потенциал и предоставяне на алтернативи в една все по-трудна културна обстановка.

Пилотната серия "Дистанции" е създадена без държавна или частна субсидия.

Черно-бял
Език: български
Продължителност: 28 мин.

ВХОД: 5 лв.

Внимание! Всеки зрител може да закупи неограничен брой билети за едно място.

Сподели в: