Симфоничният оркестър на БНР репетира La La Land

Ема Стоун: Джъстин композира нещо изключително красиво

Симфониците на БНР и джаз музиканти вече репетират музиката на Джъстин Хъруиц за концерта на 7 декември в НДК. Преди дни La La Land получи 4 номинации за музикалните наградите Grammy и има голям шанс да ги прибави към останалите си призове.

„Джъстин композира нещо изключително красиво, за което хората винаги ще говорят и помнят“, споделя Ема Стоун, изиграла блестящо ролята на Миа и събрала най-големите филмови награди за 2017г. за женска роля. Наскоро зеленооката актриса навърши 29 години, а вече има в колекцията си Оскар и Златен глобус.

„Свирех на пианото и упражнявах някои от тези произведения по четири часа на ден, в продължение на три месеца. Би трябвало никога повече да не искам да ги чувам, но те все още толкова силно ме вълнуват.“, казва Райън Гослинг – другата звезда на филма.

За него пък Джо Леджент, музикант и също участващ във филма, изказва удивлението си колко бързо Гослинг се е научил да свири на пиано. Знае се, че по време на снимките той свири сам, без нужда от дубльор – пианист. Леждент е съавтор и на едно от емблематичните парчета във филма Start a Fire.

Ла Ла Ленд е страст. Страст към изкуството, страст към любовта, и в крайна сметка – страстта, с която направихме този филм, страстта, с която написахме сценария и музиката, и страстта, с която искахме да го представим на нашите зрители.“, казва режисьорът на филма и носител на Оскар Деймиън Шазел.

Музиката, създадена със страст и с преклонение през изкуството, може да чуете на 7 декември в НДК. Билетите още са в продажба в мрежата на Eventim и на касите на НДК.

Сподели в: