Симфоник метълите Haggard и траш ветераните Exciter ще излязат на една сцена в клуб Blue Box

За първи път в България на 20 ноември от 18 ч. клуб Blue Box ще събере на една сцена симфоничен и траш метъл в лицето на нашумелите немци от Haggard и култовите канадци Exciter.

В този своеобразен мини-фестивал, организиран от продуцентска компания Арт БГ,  участие ще вземат и достойни представители на фолк метъла – немците Remember Twilight и утвърдените в този жанр любимци на българската публика Балканджи.

Първите 300 билета на промоционална цена 24 лв, пуснати в продажба в началото на месеца, все още могат да бъдат закупени от феновете  на касите на НДК и в разпространителската мрежа на Eventim. След изчерпването им, билети могат да бъдат намерени на стойност от 30 лв. , а в деня на събитието – 36 лв. 

Почитателите на симфоничния метъл ще имат възможността да станат част от турнето на Haggard по случай издаването на новият им албум “Tales of  Ithiria”, както и да се насладят на музиката на цели осемнадесет  музиканта – смесица от дет вокали и класически инструменти.

Специалните гости за вечерта Exciter често са определяни като едни от виновниците за съществуването на цял един жанр в екстремната музика. Те изковават легендарен статус в спийд метъл и траш средите с албумите си “Heavy Metal Maniac” и “Violence and Force”, които и до днес остават сред най-търсените и колекционирани издания на тежката сцена.

Сподели в: