Симеон Халачев представя трета изложба

Трета самостоятелна изложба ще представи артистът Симеон Халачев на 10 май 2010 от 18:30 часа в галерия „Агора” на ул. Удово #3 (ъгъла с ул. Доспат).

Експозицията на младия българин се отличава с богат колорит и разбираеми сюжети, които напомнят за един по-добър свят. Всички представени картини са рисувани освен в България, и в различни кътчета на света като Италия и Бразилия. Симеон открива своето вдъхновение в ежедневието, в света, който ни обгражда и случващото се в него всеки ден. Четката на автора е уловила спиращите дъха малки улички в Италия, както и взривяващия Сао Пауло. Неповторимите пейзажи на родна България заемат централно място, като художникът не пропуска да представи родината още по-невероятна през цветовете на дъгата.

Симеон Халачев е млад български артист, който вече 10 години живее и твори, вдъхновен от всекидневието на заобикалящия го свят. Роден през 1977г., той израства в семейство на художници, което предопределя и неговия жизнен път. Внук на проф. Симеон Халачев, талантът на Симо се разгръща в НХГ „Илия Петров”, а по-късно и в Национална Художествена Академия, където завършва с отличен успех своята магистърска степен в специалност „Плакат”. Живописта и графиката са двете области, които най-много го привличат. Има множество участия в изложби в страната и чужбина, както и редица спечелени студентски конкурси.

Новата изложба ще бъде и третата пред изцяло собствена публика, след двете самостоятелни изложби във Френски културен институт и галерия „Нава”. В момента Симеон Халачев работи на свободна практика в областта на рекламата, живописта и графиката.

Сподели в: