Симеон Симеонов и Веселин Василев в галерия Агрион““

Галерия "Агрион" (София, ул. “Искър” 16 А (вход от улица “Будапеща”) представя Симеон Симеонов и Веселин Василев
Рисунка и скулптура

26 февруари – 21 март 2008
Вернисаж: 26 февруари 2008 (вторник), 18.00 – 21.00 часа

Изложба на рисунки на Веселин Василев и пластични обекти на Симеон Симеонов е най-новата проява на галерия Агрион. Провокацията при създаването на тази изложба е, че тя е творческо предизвикателство и за двамата автори.
Симеон Симеонов е творец, който обича да експериментира с нови технологии, но в крайна сметка изгражда произведение в областта на класическото изобразително изкуство –  скулптурата. В пространството на галерията в продължение на няколко дни той изработва своята творба. И това наистина носи риска на един технологичен провал, но и възможността за вълнуващо творческото откритие.

Веселин Василев се представя със серия рисунки – изображения на пейзажи и фигури. Те грабват вниманието на зрителя най-вече със силата и енергията, която налагат във възприятието.

Веселин Василев е роден през 1974 г. в гр. Добрич. През 1998 г. завършва Националната художествена академия,  специалност скулптура в класа на проф. Крум Дамянов; от 2003 г. е асистент по скулптура в НХА.

Симеон Симеонов е роден през 1962 г. в гр. Добрич. През 1999 г. завършва Националната художествена академия,  специалност скулптура в класа на проф. Крум Дамянов. През 2007 г. защитава докторат на тема „Динамичен-анатомичен модел свързан със съвременните технологии в изкуството”; в момента работи като хоноруван преподавател по скулптура в НХА.

Сподели в: