Симеон Кръстев открива изложбата си "Градът XXXL"

На 16 юли 2008 г. от 18 часа в галерията на СБХ (ул."Шипка" 6) – на III етаж ще бъде открита изложбата на Симеон Кръстев – "Градът ХХХL".

Симеон Кръстев е сред художниците със запомнящо се присъствие в българската приложна графика. Хората, които го познават, свързват името му преди всичко с плаката, но областите, в които работи, са много и заради това е трудно да се даде предимство на едни или други от творческите му търсения.

Художникът учи в Полша при едни от най-големите майстори на европейския плакат и затова представата за него на повечето познавачи е изграден от десетки плакати – театрални, оперни, филмови, политически, рекламни.

В настоящата изложба авторът ще представи около 50 живописни творби, 40 плаката, пощенски марки, фирмени лога, проекти за графичен дизайн.

"Градът ХХL” е цикъл от живописни платна, представящи абстрактното понятие за неговия настоящ град – София. Притиснат от бетонната архитектура, уличния трафик, от суетата на съвременния бит, художникът предлага нова, алегорична реалност. В нея има място за домашен уют, за настроение и светлина. 

Изложбата продължава до 30 юли 2008 г.

Сподели в: