Симеон Илиев разговаря с живота в новата си книга

"Разговор за живота" е новата книга на Симеон Илиев (издателство "Фабрика за книги"). Тя е трудно определима като жанр, авангардно четиво, което ни напомня колко ценно е времето за човека. Двама души се срещат на неизвестно място при неясни обстоятелства. Те нямат имена, лица, минало и бъдеще; не очакват нищо и никого. Краткият им диалог неусетно прераства в дискусия, лавираща между екзистенцията и битовото, между възвишеното и прозаичното.

Откъде идва страхът и възможно ли е той да бъде победен? Съществува ли изборът въпреки предопределеността на съдбата? А може ли в отговора на тези въпроси да се включи и рецепта за приготвяне на омлет?

Книгата носи нежното посвещение "На сина ми". Художник на корицата е Диана Бойчева.

Повече за автора:
Симеон Илиев е роден през 1975 г. в гр. Харманли. Автор е на романа "Анапеста", получил номинация за наградата "Хеликон". Като най-голямо свое достижение обаче той определя възможността да пробужда чувства, за които самият читател не е предполагал, че могат да бъдат предизвикани.

Симеон Илиев се вдъхновява от неочевидното в живота – всичко онова, за което часто не се замисляме и дори не забелязваме, че съществува. Интересува се от абстрактното и странното навсякъде и във всичко, където човекът винаги заема централно място.

Коментар за книгата прочетете тук:

Наръчник как се спори по важните неща от живота

 

Сподели в: