Символът на барабаните Били Кобъм пристига днес

Днес, 23 октомври, в 14:00 часа на летище София пристига Били Кобъм. Символът на барабаните не се страхува от камери и фотоапарати и  с удоволствие ще раздава усмивки на журналистите при пристигането му на аерогарата. Известният музикант сподели, че на концерта си в столицата Culture Mix ще зарадват публиката с хубава музика за душата.
 
На 24 октомври, зала 1 на НДК ще посрещне Били Кобъм и музикантите от Culture Mix. Концертът е част от есенния София Джаз Пик, организиран от Кантус Фирмус и Джаз ФМ радио. Събититието е с начален час 19:30.

Били Кобъм и неговата група ще отседнат в хотел „Вега”. Музикантите не желаят нищо специално и различно в менюто си по време на престоя им в България. Минути след като пристигнат в София, те ще се отдадат на музиката, репетирайки за шоуто в сряда.

В момента Били Кобъм претворява музиката от периода му с Mahavishnu Orchestra, един нов прочит, изпълняван с биг бенд. С този проект той ще направи световно турне догодина. Освен това участва в проекта String Quartet, където свири с Дидие Локууд – цигулка, Силван Люк – китара и Виктор Бейли – бас.

Кобъм намира време и за общественозначими каузи, като създаването на документален филм за хора с увреждания, в който основна тема е музиката като универсален език, достигащ до всички.

Сподели в: