Симбиоза между скъпоценни камъни и висша мода

Корифеите в изработката и предлагането на скъпоценни кристали и перли представиха най-новите тенденции за употребата им в ателието на най-добрите в българската висша мода.

Фирмата-вносител на кристални елементи Swarovski за България – презентира в Astella Atelier новите тенденции в употребата на изящните камъни, кристали и перли в дизайнерските тоалети. Представени бяха всички възможности за използване на компонентите им, които са над 100 000 вида. Дизайнерката Аля Милушева вече е замислила няколко официални и булчински модела, интерпретиращи най-актуалните предложения на компанията.

За следващия сезон те налагат нова цветова гама в кристалите. Скъпоценните камъни по ВИП роклите ще проблясват в светла мента и алабастър (тебеширено розово). С тях ще се рисуват сложни фигури, които ще придадат екзотика и уникалност и на най-семплата кройка. За пръв път в модната история се въвеждат опалените, седефени отблясъци за сметка на искрящия кристал. Линия, която следва марката, е и заместването на чистите линии на кристала с неправилни форми с космически вид. Фасетите на кристала не са подредени в геометрични линии, а са в неправилни многоъгълници, които напомнят космически късове и навяват усещане за вселенски размах и пронизваща отвъдност..


За булчинските рокли най-актуална е употребата на перли, тъй като имат по-нежно излъчване. Марката изработва изкуствени перли, които не само по цвят и тежест, но и по топлина напомнят на истинските и докосват кожата с неповторима автентичност. За следващия сезон ще е особено актуално съчетанието между перли и кристали. Перла, кристал, скъпоценни камъни, мъниста – колкото по-богато е съчетанието на елементи, толкова по-ефектно ще стои дизайнерското решение в модните тоалети.

Нежните кристали и перли се съчетават добре с всякакви материи – от най-тънката дантела, през фини материи като сатен и шифон, та чак до плътен мохер. През новия сезон Swarovski изработва конци за бродерия и за плетене с втъкани в тях кристални мъниста и перли.

Astella Atelier използва често техните камъни за дизайнерските си тоалети. Някои от най-красивите рокли на марката перфектно илюстрират богатството от възможности за лукс, елегантност и шик във визията, които предоставя използването на скъпоценните кристали.

Сподели в: