Силна доза хип хоп с Method Man и Redman в София

Известният хип хоп тандем Method Man и Redman отново ще посетят България след самостоятелните си изяви през 2007г. Рапърите ще имат съвместен концерт в столичната зала "Универсиада" на 9 юни 2009г.

По време на шоуто, Method Man и Redman ще изпълнят някои от най-големите хитове в своята дискография. Пред българските фенове на хип-хопа, рапърите ще представят и парчета от последния си общ студиен албум "Blackout 2", който се очаква да излезе на 19 май 2009 г. Продукцията е продължение на хитовия албум от 1999 г. – "Blackout!", разпродаден в милиони копия и достигнал до платинен статус.

Рапърите започват записите на "Blackout 2" през 2008 г., като по-голямата част от албума е реализирана по време на турнето им в Канада. Продукцията ще включва и синглите "A Yo" и "Miss International", чийто клип ще бъде готов до броени дни.

Метод Мен и Редмен, познати също като Meth и Red, са ключови фигури в хип хоп културата. Двамата се познават от деца. Събират се за пръв път като хип хоп дуо през 1994г. и това е началото на едно изключително сполучливо сътрудничество през годините.

Redman, роден под името Реджиналд Ноубъл (Reginald Noble), дебютира на хип-хоп сцената през 1992 г. с албума си "Whut? Thee Album", който стана златен. През годините Redman издава самостоятелни продукции, но и е част от групата Def Squad заедно с Keith Murray и Erick Sermon.

Клифърд Смит (Clifford Smith), известен като Method Man, започва музикалната си кариера също през 1992 г. като един от основателите на легендарната хип-хоп група Wu-Tang Clan. Дебютният му самостоятелен албум "Tical" (1994 г.) достигна продажби от над 1 милион копия.

Сподели в: