Силвия Митева: Сградите на Idea Buildings са емблематични за София

Силвия Митева е управител на строителната компания Idea Buildings, която през 2015 чества юбилей – 10 години от създаването й. Тя е майка и работеща жена. Обича да се занимава с неща, които й носят удовлетворение. Изпробва различни сфери, и то все женски, докато открива, че работата и децата са най-емоционалното и струващото си занимание. С течение на времето тя си дава сметка, че за управлението на строителен бизнес са необходими всички ценности, на които се уповава и семейството. Ценностите, в които тя вярва и с които живее са искреност, отдаденост, вярност и толерантност към семейството, клиентите и колегите.

Във вашата практика промени ли се нещо в строителството на жилищни сгради за тези десет години?
За изминалите десет години успяхме да утвърдим своя стил на работа в проектирането и визията на сградите. Успяхме да оформим своя почерк и това личи от всяка следваща сграда, от коректността и индивидуалното отношение към всеки един от клиентите ни. Сградите ни са разпознаваеми и емблематични за Idea Buildings и за София. Най-важното за нас остават клиентите ни, които припознават своя дом при нас и стават част от нашето вече пораснало голямо семейство.

Какво не казват сертификатите и удостоверенията на Idea Buildings?
Сертификатите и удостоверенията са част от задължителните условия, на които трябва да отговори всяка организация с претенции. За нас по-важна е мотивацията, с която правим всичко. Не знам дали нашите клиенти знаят, че зад всичко това, което е Idea Buildings, стои много всекидневна работа и екип, съставен от изключително енергични и отдадени на работата си хора, с които сме заедно от самото създаване на компанията. Може би клиентите ни не знаят, че при нас няма текучество на персонал. Всеки човек, станал част от нашето семейство се влюбва в работата си и в екипа.

Кои са характеристиките на модерната жилищна сграда?
Качествените материали и качествено изпълнение на строителните работи отдавна за нас са не екстра, която предлагаме на клиентите си, а неизменна част от продукта ни. Като говорим за характеристика, може би най-важна е адаптивността. Адаптивността при проектиране и изпълнение към динамиката, в която живеем. Функциите и визиите на сградите ни са отражение на заобикалящата ги среда. Постоянно търсим баланса между уюта на дома и динамиката на градския живот.

За последните 10 години с усиленото строителство София промени облика си. Имате ли самочувствието, че участвате в този процес – столицата ни да стане по-красива и модерна?
Ентусиазираното строителство в София, както всички знаем, промени облика й в две посоки. Имаше момент, в който  се строеше на бързи обороти, преследвайки предимно печалба без оглед на естетика и удобство. После за радост на всеки от нас нещата се пресяха и след кризата останахме инвеститори, които строят с мисълта за града София. Град, в който живеем ние и нашите деца и за който всеки един от нас носи персонална отговорност. Вярвам, че екипът на Idea Buildings работи с мисъл за бъдещето.

Какво си пожелавате в годината на 10-тия юбилей?
Пожелавам си да останем все така ентусиазирани в работата си.

Благодаря на всички наши клиенти за доверието през всички тези години! Благодаря и на целия екип на Idea Buildings, че притежават енергията и качествата да работим заедно!

Сподели в: