Силата на цвета

Верига салони "Вени" ще представи на 27 юни 2007 г. (сряда) от 18.30 ч. книгата "Силата на цвета – 61 техники за стил в косата" в хотел Хилтън, зала "Мусала 1". Представянето ще бъде съпътствано от ревю на актуални прически.

“Силата на цвета – 61 техники за стил в косата” е първият технически каталог за естетическо боядисване, издаван в България. Негови автори са Венета Игнатова – главен мениджър на веригата фризьорски салони “Вени” и Мария Томова, която е супервайзор на екипа.

Луксозното и богато илюстрирано издание с обем 156 страници е предназначено не само за професионалисти, но и за широката публика. Неговите създателки гостоприемно канят своите читатели да навлязат в необятното пространство на естетическото оцветяване на косите и да разчупят рутината във всекидневието. Венета Игнатова и Мария Томова са черпили идеи от световната фризьорска практика, но всяка представена техника за оцветяване на косата е доусъвършенствана и интерпретирана чрез собствения им дългогодишен опит.

В каталога са разгледани техники както за хармонични преливания, така и за постигане на силни контрасти в цветовете. Предложени са варианти за всякакъв вид коси. Визуализирането на всяка стъпка за осъществяване на различните техники е важен компонент на каталога.
Основната цел на изданието е да вдъхнови професионалните фризьори, или онези, които сами извършват процедурата вкъщи и да им помогне да преоткрият твореца в себе си. Усъвършенстването и реализирането на екстремни техники при композиране на цветовете ще им дадат възможност да се превърнат в създатели на изразителен цветови дизайн, за завладяваща мода в косите.

Венета Игнатова: Цветът на косата е основен за визията, той подчертава формата на прическата. Затова съм убедена, че тази книга е нашият принос към развитието на фризьорското изкуство. На базата на дългогодишния ми опит в областта на фризьорството и по-специално на оцветяването на косите, считам за мой дълг да събера и обобщя всички техники за боядисване. Ние предлагаме идеи, а всеки е свободен да ги развие и да открие най-подходящото приложение.
Мария Томова: “Силата на цвета – 61 техники за стил в косата” е първото издание, посветено на боядисването. Една от страстите ми във фризьорството е именно оцветяването. Ето защо мога да кажа, че каталогът възниква като отговор на нашите търсения като професионалисти. Да създадеш книга е изкуство, но в случая не е подмината и практическата страна.

Венета Игнатова

     Венета Игнатова се дипломира през 1987 г. в световноизвестното училище по фризьорство “Майнингхаус” /Германия/. Завършва с отличие и персонална препоръка от директора Лотар Майнингхаус, за изключителни постижения и майсторство в професията. Специализира фризьорство в техническите центрове на L’oreal / Париж /, Wella / Дармщат /, Eugene-Perma / Париж /, Schwarzkopf / Мюнхен /.
    В тайния свят на състезателните фризури я въвеждат руската треньорка Елена Баклушина и световната шампионка по дамско фризьорство Вера Шубич. Сътрудничеството й с най-добрите треньори Никола Крист /Франция/ и Робърт Вилнер / Австрия /, постигнал осем световни титли, й позволява да стигне до съвършените детайли на фризьорското изкуство.
    През 1989 г. създава фризьорски салон “Вени”, който привлича най-известните линости на артистичните и бизнес среди.
    През 1991 г. създава школа за професионално обучение, налагайки световни стандарти в професията. Образованието в центъра е атестат за масторство.
    През 1997 г. е избрана за председател на Асоциацията на фризьорите в България. Под нейно ръководство Асоциацията успешно членува в Световната организация по фризьорство. В продължение на шест години допринася изключително много за великолепното представяне на български фризьори в най-големите международни конкурси. През този период води подготовката и дава насоки на много от националните ни състезатели. В качеството си на личен треньор на Николай Бранков / Европейски шампион за младежи в Германия – 1999г./ и Мария Томова / Европейски вице шампион жени- техническа категория за цвят в Стразбург-2003г./,постига най-високите си успехи.
    Венета Игнатова открива първото в страната и едно от малкото в Европа – Студио Свят Керастаз – израз на новаторството в професията и на високото ниво на обслужване във веригата фризьорски салони Вени.
    През 2002 г. е избрана за член на креативната комисия в Световната организация по фризьорство.
    От 2003 г. до днес разширява веригата с три салона, създавайки изключително уютна и високотехнологична обстановка. С това създава предпоставка за развитието на неповторим подход и дълбока философия в представянето на фризьорската услуга.

Мария Томова

Мария Томова е шампионка на България за 2001, 2002, 2003 г., вицеевропейска шампионка за цвят 2003 г. / Франция /, многократно награждавана на всички авторитетни международни конкурси на Световната организация по фризьорство.
От дете тя намира истинското си амплоа във фризьорското изкуство, следвайки безрезервно майсторските умения на своята майка Венета Игнатова. Развитието на изключителни умения във фризьорската професия, Мария Томова дължи на прецизната си подготовка за състезанията при световните капацитети Никола Крист / Франция /, Робърт Вилнер / Австрия /, Елена Баклушина и Вера Шубич / Русия /, както и на обученията си в най-авторитетните академии и студия за коафьорско изкуство : Франк Рош, Долорес Кондрашова, Жак Десанж, Летиция Генау, Стефан Университет, Пол Сервил, Тони&Гай, Бертрам Кайнцлер, Кристоф Гайе, Софи Босе, Андрю Бартън.

Сподели в: