Силата на музиката срещу насилствената проституция

Силата на музиката и изкуството в подкрепа на кампания за превенция трафик на хора и насилствена проституция

Най-добрата поп изпълнителка за 2006 Мария Илиева застана зад каузата на “Фейс ту Фейс” България и стана част от екипа от известни личности, които казват “не” на трафика на хора и сексуалната експлоатация на деца.

На 31 Октомври в хотел “Хилтън” се проведе кръгла маса, посветена на представяне на ръководство за превенция трафик на хора в училищата. Ръководството съдържа полезна информация за трафика на хора, практически съвети за организиране на обучения, извадки от законите за трафика на хора и закрила на детето. Към него e приложено DVD с видео към сингъла “САМА” на Мария Илиева продуциран от Фейс ту фейс и “MI Productions”, както и специални материали за превенция трафик на хора.

Сингълът “Сама” на Мария Илиева е първата българска песен, посветена на борбата с трафика на хора. Целта е чрез силата на музиката да се информира обществото за явлението трафик на хора и да се разкрият различните лица на този проблем.

Посланието, вплетено в песента “Сама” – любовта не се купува с пари и парите не купуват любов, цели да покаже на момичетата, мечтаещи за лукс, болезнената реалност, която стои зад красивите обещания за бляскавото бъдеще. Всички жертви на трафик се сблъскват с разочарование, физическа болка и унижение.

Силно повлияна от филма “Открадната светлина”, Мария Илиева се включи в кампанията срещу трафика на хора и насилствената проституция на неправителствената организация “Фейс ту Фейс”. Както самата тя казва: “Като жена и бъдеща майка, се вълнувам много от тази тема и съм щастлива, че мога да дам своя принос за разрешаването на този сериозен световен проблем”. Талантливата певица е щастлива, че има възможността да предаде основните послания на тази значима социална кампания чрез своето изкуство, от позицията на признат български артист.

Сподели в: