Сиво и черно са най-актуалните цветове за зимата

Черно, сиво, бяло и лилаво бяха преобладаващите цветове в новата есенно-зимна колекция на Жени Живкова. Дизайнерката представи модната си линия за зимния сезон 2009/2010 в зала 3 на НДК пред много приятели и почитатели.

Според стилистката актуалните облекла през тази есен ще включват сака и палта с обем в горната част при раменете; също и вталени, свободно падащи и разкроени сака и палта. Акценти при тях са асиметрията и удължаването в задната част.  В колекцията присъстваха и класическите сака с ревери, съчетани с различни материи и изработени с декоративни тегели.

Произведенията на стилистката са адресирани към онези жени, които държат на своята фигура и полагат постоянни грижи за нейната перфектност. Колекцията бе съставена от 50 облекла, разпределени в 10 взаимно свързани теми.
 
Характерното за роклите от новата колекция е богатото разнообразие от кройки: освен класическата права рокля, доминират наборите и чупките. Модерни са срезовете в талията, ръкавите и в други важни части на облеклото. В някои от моделите дължините са над коляното, но са актуални и други решения – под и около коляното. Налагат се и роклите – сукмани.
Освен традиционните прави дълги панталони, на мода идват панталоните с дължини около и над коляното, наподобяващи бермуди.

На подиума дефилираха едни от най-красивите български модели, начело с Биляна Йотовска, която бе избрана за жената с най-секси дупе за 2009г. Дъщерята на Живкова – Андреа Стефанова, традиционно взе участие в ревюто, като дизайнерката често споделя, че тя е нейното вдъхновение.

***
Фотопоглед от ревюто тук

Сподели в: