Сентиментъл Суингърс пеят суинг за деца

На 1 юни, в12:00 ч.  в Bulgaria Mall ще се състои "Детска кутия за приказки", форматът на Гери Турийска – "Пощенска кутия за приказки". Това е първото от поредица детски събития под името "Ескино", в което приказки, суинг и опера ще предложат различно преживяване за деца и родители.                                                      
 
За 1 юни пощенската кутия на Гери очаква детски приказки. В предизвикателството могат да участват всички деца и възрастни, които имат приказка за споделяне. Текстовете трябва да бъдат изпратени най-късно до 27 май на kutiazaprikazki@abv.bg. Най-добрите истории ще бъдат прочетени от специалните гости на Гери в Bulgaria Mall. Сред тях ще бъдат Мая Бежанска, Драго Симеонов, Ахинора и др.

След „Пощенска кутия за детски приказки“ Ескино ще продължи с още една фантастична история и музика. На сцената ще бъде представен мултимедийният проект „Приказка за вълшебната флейта“, който включва книга и диск, съдържащ най-известните арии от Моцартовата опера, изпълнени на български език, както и аудиодраматизация с участието на едни от най-добрите български актьори като Валентин Ганев, Мая Новоселска, Силвия Лулчева, Мариус Донкин, Параскева Джукелова, Бойка Велкова, Марин Янев и много други. На 1 юни децата и родителите, избрали Ескино, ще имат удоволствието да чуят някои от ариите на живо, а в историята за Папагено, Тамино и Царицата на нощта ще ги въведе Силвия Лулчева, която ще прочете специално подбрани откъси от „Приказка за вълшебната флейта“.

Празникът ще завърши със суинг за деца, елегантно поднесен и представен от Вера, Деси и Рони от Сентиментал Суингърс. Те ще разкажат за радостта, която носи суинг музиката и ще я демонстрират с едно свое изпълнение. След това в суинг забавлението ще могат да се включат всички, защото на сцената, към дамите от Сентиментал Суингърс ще се присъединят професионалистите от Lindy Hop, които ще научат публиката как се танцува истински суинг.

Организаторите планират бъдещите събития да включват прожекции на любими детски филми, творчески работилнци, музикални срещи и други интересни предложения.         

  

Сподели в: