Сентиментал Суингърс и Михаил Йосифов Секстет в една незабравима вечер

На 19 февруари София Лайв Клуб ще се разлюлее от изключителните  изпълнения на Сентиментал Суингърс (Рони от Насекомикс, Деси от Фючър Шок и Вера), Михаил Йосифов Секстет и диджеите от Дъ Смъглърс Кълектив.
Знаменателното събитие под мотото София Суинг Сити е най-подходящият избор:

    Ако обичате суинга и джаза,
    Ако обичате роклите с деколтета, чорапите с ръб, червените устни,
    Ако обичате да се смеете, да танцувате, да се забавлявате,
    Ако обичате кадилаците, Дюк Елингтън, Елла Фицджералд, “ром и кока кола”.
    
Шоуто започва точно в 22:00 ч. Музикантите предупреждават, че това е покана за вълнуващо пътуване назад към ерата на суинга, за което са ви необходими само удобни обувки, много усмивки и добро настроение. Билетът за това преживяване, което ще пренесе всички присъстващи в първата половина на 20 век, в атмосферата на легендарните американски клубове с красиви жени, изискани цигарета и нестихващи танци, е 10 лв.

С това шеметно представяне на новия си проект, Сентиментал Суингърс и Михаил Йосифов Секстет ще сложат началото на поредица от концерти и  суинг нощи, изпълнени с много хубава музика, танци и щастливи лица в клубовете на България.
    
На борда на София Суинг Сити на 19 февруари ще се качат:
    
СЕНТИМЕНТАЛ СУИНГЪРС
Те обичат лудо 30-те, 40-те, 50-те години!
Музиката, киното, стила от тази епоха.
Високи токчета, къдрици, корсети и … червени целувки.
Те са три – Рони, Деси, Вера.
Те са винтидж, очарователни, секси.
И ще ви накарат да танцувате върху пленителни джази ритми
Гласовете им са трептящ, пламенен, чувствителен почит към Елла, Джозефин, Марлене…
Те са : Сентиментал Суингърс

Михаил Йосифов Секстет:
Секстетът е модерна джаз формация, създадена в края на 2009 година от тромпетиста и композитор Михаил Йосифов – един от най-добрите съвременни български музиканти. Със своя секстет Мишо създава музика в компанията на още петима брилянтни музиканти, които оформят днешния образ на джаза в България – Атанас Хаджиев (тенор сакс), Велислав Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Димитър Шанов (бас) и Димитър Димитров (ударни инструменти). Това, което прави секстетът на Мишо на сцената, е много повече от концерт: спектакъл, поднесен интелигентно и с чувство за хумор, който недвусмислено доказва, че джазът може да бъде интересен и достъпен начин за забавление.

Дъ Смъглърс Кълектив:
Суинг контрабандистите от Дъ Смъглърс Кълектив  вече 4 години специализират в правенето на винтидж партита по света и у нас, като в сетовете си предлагат най-доброто от Swing, Rock’n’Roll и Rhythm&Blues музиката от 40-те години до днес. През изминалите две години те се превърнаха в неизменна част от нощния живот на София, подгряваха световноизвестните оркестри на  Дюк Елингтън и Глен Милър и бяха част от множество фестивали, сред които
и Spirit оf Burgas.

Сподели в: