Сензацията от Буенос Айрес–групата Аstillero с две участия в София

Музикантите са с изключително зрелищно, запомнящо се присъствие и много силен потенциал не само да привлекат вниманието на българската публика но и да представят по един неповторим и абсолютно автентичен начин истинско танго-нуево от Буенос Айрес – сърцето на Аржентина.

Групата Астилйеро (Astillero) е създадена през 2005 г. от Хулиан Пералта с единствената цел тангото да бъде върнато в средата, в която то се е развивало най-интензивно – в клубовете за танци в Рио де ла Плата там където са корените на най-популярния музикален експорт на Аржентина, с почитатели в цял свят.

На пръв поглед инструментите, които използват музикантите от Астийеро – бандонеони, цигулка, виолончело, контрабас, биха ни накарали да си помислим, че става въпрос за класическа танго формация.  Започнат ли да свирят обаче,  откриваме онова влияние на златната епоха в развитието на стила, когато всеки изпълнител се стреми да създава ново звучене и нови композиции. Така музикантите от Астилйеро връщат този дух в нашето съвремие със своята собствена визия за танго нуево, отразяваща времето, в което живеем.

Изпълненията на Астилйеро са емоционално наситени, сурови, агресивни. Музикантите изграждат един съвременен танго стил, без да имат нужда от помощта на бийтове, лупове или електроника. Мултимедията, използувана по време на концертите им, отразява съдържанието на изпълнените от вокалиста  текстове – политически и поетически, поднесени с убеденост, напълно съвпадаща с категоричния, рязък и убедителен стил на свирене на групата.

Необичайно звучащите аранжименти, запазили в себе си класическото  звучене на тангото, са представени с мощта и силата на рок група. Музиката на Астилйеро отправя предизвикателства, разпалва емоции и не оставя никого равнодушен.

Концертът на Астилйеро в България е част от тяхното европейско турне и уникален шанс за българската публика не само да види за пръв път една автентична аржентинска танго нуево група, но и да се докосне до изпълненията на една от най-актуални танго формации в момента.

Организаторите обещават един наистина различни и вълнуващи великденски празници с тези две поредни вечери с танго обновителите от Астилйеро.

Концертите ще се проведат в Централен Военен Клуб София на 20 и 21 Април – понеделник и вторник от 19:30 часа.
Билети могат да бъдат закупени на касите на Eventim

http://www.eventim.bg/portal/bg/kultura/muzikal/stillero/51562/

Сподели в: