"Семеен албум" на турне през май, "Женска управия” открива фестивал в Благоевград

Два спектакъла на Младежкия театър "Николай Бинев" тръгват на турне в страната.  „Женска управия” на младия режисьор Анастасия Събева ще открие театралния фестивал „Тарарабумбия” в Благоевград. На 12 май на сцената на драматичния театър в града жените ще превземат народното събрание.

„Женска управия” е представление по комедии на Аристофан и разглежда конфликта между мъжете и жените, които се опитват да спасят държавното управление в Атина. Желанието и на двете групи да докажат правотата на идеите си е толкова голямо, че им пречи да осъзнаят, че са силни, когато са заедно. А това поражда множество комични ситуации. „Женска управия” е спектакъл за отговорността към УДОВОЛСТВИЕТО ОТ ЖИВОТА.

На 13 май пък спектакълът на Малин Кръстев „Семеен албум” ще се изиграе на сцената на театъра в Шумен като част от селекцията на Международния театрален фестивал „Друмеви театрални празници. Нова българска драма”.

След това на 14 май представлението ще гостува на ТМЦ Разград. Варненските театрални почитатели ще имат възможността да видят спектакъла в две последователни вечери на 15 и 16 май в Държавния куклен театър. А на 17 май старозагорци също ще имат своята среща със „Семеен албум” отново на сцената на кукления театър.

Вижте цялата програмата на Младежкия театър тук.

Прочетете още:
18 спектакъла по 8 лева през май в Младежкия театър

Предпремиерни представления на „Кухнята” през май в Младежкия театър

Сподели в: