Селма Тодорова открива изложбата си "Душата на неживата природа"

На 18 юни 2008 г. от 18:00 часа в галерия "Средец” на Министерството на културата (бул."Ал. Стамболийски"17) ще бъде открита изложба живопис "Душата на неживата природа” на Селма Тодорова, съобщиха оттам.
 
Проектът включва около тридесет творби с разнообразни обекти от неживата природа – скали, сухи дървета, тръни, водопади, огън, пясъци, сняг, снопи сено, вода. Авторката споделя, че "тази тема е продължително изследване в период на три–четири години на действително съществуващи места, в повечето случаи – природни феномени в различни краища на света”. С различни похвати тя разкрива чрез своята чувствителност, че живото и неживото се преливат и нямат граница помежду си.

Изложбата продължава до 25 юни 2008 г.

Селма Тодорова е родена в София. Завършила е Художествена гимназия и Националната художествена академия “Николай Павлович”, специалност "Плакат” в класа на проф. Иван Газдов. Автор е на плакати за филмови продукции и балетни конкурси, на корици и илюстрации на книги. Има сериозен опит в писания шрифт, в създаването на запазени знаци за фирми и компании.

Селма Тодорова има редица общи и самостоятелни изложби в София, Париж, Охрид и Скопие. Носител е на Златен медал за дизайн на облекло от Expo’91 в гр. Пловдив.

Сподели в: