Сексът и офисът“ от Хелън Гърли Браун“

Сексът е навсякъде, дори и на работното място. Трябва да започнем да гледаме на това място като неизчерпаем източник на сродни души и тела, с които бихме могли да създадем романтична връзка!

Хелън Гърли Браун дава ключа към света на мъжете:
Как да се обличаме – стилно, но и за наслада на мъжкото око
Как да избираме парфюм и къде да го поставяме
Как да впечатлим и очароваме мъжете, които имат власт, пари и слава
Как да се наслаждаваме на служебния романс без чувство на угризения и вина

Искрена и провокативна, Хелън Гърли Браун ще разтърси за пореден път устоите на вашия морал и ще ви накара да зяпнете от изумление, с разказите си за интриги, ухажвания, връзки и подмолни планове, които се вихрят във всеки офис – точно под носа на шефа (ако не и в собствения му кабинет).

Сексуалните нрави се променят, но изкуството да бъдеш жена – не!
Книгата е малък вулкан от информация и полезни съвети за жените днес, или поне за онези, които желаят да имат по-пълноценни взаимоотношения с мъжете на работното си място – както със своите колеги, така и с началниците си. Информацията и съветите в тази книга ще прибавят капчица блясък в нашето всекидневие, но нито ще навредят с нещо на кариерата ни, нито ще се отразят негативно на функционирането на фирмите, за които работим. В крайна сметка работата е мястото ни, където прекарваме по 8 часа дневно, 5 дена седмично, нали така? Та дори понякога и уикенда!

Когато говорим за офиса, в това понятие не включваме, разбира се, единствено работата зад бюро. Специалните връзки могат да бъдат създавани и на строежа, в музея, по време на събрания, в телевизионното студио или супермаркета. Въобще – навсякъде, където работните колективи се състоят от хора от двата пола. И за да е всичко уточнено, под понятието “секс” Хелън Гърли Браун не разбира буквалното изпълнение на този акт. В случая то предполага близко приятелство и сътрудничество, може би с леко сексуален нюанс (което не му пречи след време да се задълбочи).

И така от “Сексът и офисът” ще научим:
Как да обичаме шефа си – абсолютна необходимост, ако възнамеряваме да водим пълноценен служебен живот
Как да се обличаме и държим в офиса – едновременно строги и секси, любезни и съблазняващи
Как да оцеляваме в служебната джунгла или как да се справим с всичко, което препречва пътя ни към върха
Как да се превърнем в колежката, която всички канят на обяд
Как да ни забележат на служебното парти
Как да сме номер 1 в най-сексапилния служебен спорт – командировките
и разбира се, конкретни инструкции за преследване и улов на мъже без нито една черна точка в CV-то.

И ако след всичко казано дотук, смятате, че това е типичната женска книга, грешите. “Сексът и офисът” е книга за всички, които водят офис живот или си имат вземане-даване с хора от срещуположния пол. Съветите са към жените, но каква по-добра стратегия за мъжете от тази да опознаят “врага” отблизо?

Премиера: 18 февруари 2008 г.
Корична цена: 9.90 лв.

Сподели в: