Секси блондинка и тв звезда пише книга за живота както лимон и текила

"Ако животът ти поднесе лимон, попитай за сол и текила" от Соня КраусКристиане Стела Бонгерц – ни дава идеи за преодоляване на трудностите в живота. Това са откровенията на едно „момиче на късмета”, най-сексапилната блондинка сред тв звездите в Германия.

Нашата „голяма любов” току-що се е влюбила в друг или друга? Шефът отново ни мъмри? А последната изравнителна сметка за отопление би ни стигнала за почивка на Карибите? По дяволите, животът понякога е кисел като лимон. Проблемите сякаш залепват за нас като лейкопласт, а щастливите мигове се изпаряват по-бързо и от най-силния алкохол. Край на всичко това! В ръцете си държите книга с изпробвани рецепти и забавни житейски истории, от която ще изпитате продължително опиянение, и то без махмурлук. Мотото на авторката е: „Животът е като коктейл бар! Макар понякога да предлага само кисело, от него може да се забърка и нещо вкусно.”

Превод от немски Величка Стефанова
Издателство "Сиела"
Цена 14 лв.

Авторката е родена през 1973 г. във Франкфурт на Майн.
Детството й е белязано от трагедии: шестгодишна загубва внезапно деветмесечното си братче; на единайсет е, когато баща й се самоубива.
Работи като немска телевизионна модераторка, писателка, актриса, фотомодел.
Придобива известност през 1998 г. като асистентка в телевизионното състезание „Колелото на късмета”. Впоследствие става титулярна водеща на развлекателни предавания.
Дълги години създава плажна мода, пуснала е на пазара няколко колекции на бикини. Ангажира се с редица обществени каузи, например в защита на животните.

Соня Краус започва работа като модел едва 15-годишна. Работила е във всички модни столици на света. Мечтае да се яви и по телевизията, озовава се в „Колелото на късмета”… но не желае и не може да мълчи. Така се ражда предаването „Ток-ток-ток” („Говори, говори, говори”), създадено специално за нея. Със свежите си идеи Соня Краус съдейства за обновяването на частния телевизионен канал ProSieben. Популярната водеща е авторка на два бестселъра – „Строителна площадка Мъж” и „Строителна площадка Тяло”. В новата книга, която предлагаме на вниманието ви, тя разказва между другото как се е научила да печели пари с имиджа си на кукла Барби вместо да мокри със сълзи възглавницата си.

Имам суперновина за вас: Ако четете тези редове, значи с голяма доза сигурност смея да предположа, че сте сред живите. Ура! Поздравявам ви най-сърдечно! Защото в такъв случай имате всички възможности да се запътите в желаната посока, към оптималния вариант, да определите от какво да се състои коктейлът на вашия живот и доколко опияняващ да е той. Но преди да пристъпим към забъркването на питието на нашите мечти, трябва да поразчистим. Може би отдавна не сме надниквали в някои ъгли на нашия малък бар, наречен живот, и там се е образувал дебел слой прах, а стените са украсени с паяжини. Някои неща в шкафа с храните може би отдавна са с изтекъл срок на годност. Но все едно как изглежда нашето битие в момента – има куп неща, които можем да направим, за да водим живот от класа лукс. Като казвам лукс, нямам предвид шампанско нонстоп и петзвезден декаданс, а това, което лично нас ни прави щастливи. Защото то е истинският лукс, а той не е непостижим…

Някои отзиви за първите й две книги:

Сякаш бъбриш с най-добрата си приятелка.
БИЛД

Четиво, което пристрастява.
ДИ АКТУЕЛЕ

В типичния стил на Краус: дръзко и с намигване.
ГЛЕЙМЪР

Сподели в: