Седмична програма на НДК – 16 – 22 април 2012

Програмата на НДК за периода 16 – 22 април 2012 година.

ПРОГРАМА

16.04 – 22.04.2012г.

18 април /сряда/

Зала 2, 19.30часа

Най-успешната бродуейска комедия за недоразуменията между половете „В защита на пещерния човек“

Най-успешната Бродуейска комедия за недоразуменията между половете. От Роб Бекер, режисьор Стоян Алексиев, с участието на Димитър Бакалов. „В защита на пещерния човек“ е брилянтно представление, спечелило сърцата на милиони зрители в повече от 40 държави на повече от 30 различни езика. Прокарващо пътя на помирението в съществуващите недоразумения между мъжете и жените, „В защита на пещерния човек“ е играно за първи път през юни 1991 г. в Сан Франциско и скоро след това се мести в Далас. След година в Далас (вече неопровержим хит) „Пещерния човек“ се играе в препълнени зали във Вашингтон, Филаделфия и Чикаго преди премиерата си на Бродуей през 1995 г. След две години и половина и 702 представления в Хелън Хайс Тиътър, „Пещерният човек“ поставя рекорд като най-дълго играното солово представление на Бродуей. „Екстравагантно смешното и учудващо свежо изследване на пропастта между половете“ (Чикаго Сън Таймс) прави „В защита на пещерния човек“ „комедиен феномен“ (Ню Йорк Таймс).“Пещерният човек“ е забавен и проницателен спектакъл за отношенията между мъжете и жените, предизвикващо бурен смях и у двата пола. По време на представлението зрителите честичко се побутват с лакет, разпознавайки себе си в историите, разказвани на сцената.Комедиантът Роб Бекер написва „В защита на пещерния човек“ за три години, през които прави неформално изследване в областта на антропологията, праисторическата епоха, психологията, социологията и митологията.Theater Mogul, световна тетрална продуцентска компания с офиси в Ню Йорк, Цюрих и Рейкявик, придобива международните права за поставяне на спектакъла през 2006 г..
Правата на територията на България се притежават от продуцентска къща „Страйп“. Към днешна дата повече от 50 актьори в Америка, Европа, Австралия и Азия играят това представление. Много други се явяват на прослушвания и репетират, за да донесат смях и ново разбиране за взаимоотношенията между половете на различни сцени из целия свят.Представлението може да бъде видяно в следните държави: Австралия, Австрия, Белгия, Канада, Хърватска, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Гватемала, Унгария, Исландия, Ирландия, Израел, Италия, Япония, Латвия, Литва, Мексико, Холандия, Норвегия, Русия, Словакия, Словения, Южна Африка, Южна Корея, Испания, Швеция, Швейцария, Великобритания и САЩ.Посланията на „В защита на пещерния човек“ са универсални, а смехът е един и същ на всички езици.

19 април /четвъртък /

Зала 3, 19.00 часа

Благотворителен концерт в помощ на Камелия Шкодрова

С участието на: Елица Наумова, Рени, Рут Колева, балет “ Дива“, Игор, Валентина Димитрова, Стоян Петров, Ана Овчарова, Роси Овчарова.

Билети на цена от 10.00 лв

20 април /петък/

Зала 1, 20.00 часа

Великденски концерт на „FSB Symphony“

За първи път български музиканти осъществяват такава мащабна продукия – 100 души на сцената – инструменталисти, певци, гайдари, под диригентството на маестро Григор Паликаров.

На софийска сцена ще се представят музикантите от Пловдивската филхармония, Фолклорен Ансамбъл „Тракия“, Маестро нашето младо попълнение – Николай Копринков, Ивайло Звездомиров, Стефан Цеков, Борислав Бояджиев, които ще се обединят с музиката на ФСБ

Околно пространство НДК – 10.00 – 18.00 часа

Национална спортна панорама 2012 – “ Виж, опитай, избери!

За втора поредна година мащабнното събитие ще представи културни, образователни и спортни институции под мотото“ Виж, опитай, избери“! Панорамата има за цел да представи пред обществото голямато разнообразие от спортни и извънучилищни дейности, като подтиква младите към активен избор и допълнително стимулира подрастващите към по-здравословен начин на живот.
22 април/неделя /

Зала 1, 19.30 часа

ГОДИШНИ МУЗИКАЛНИ НАГРАДИ НА БГ РАДИО

БГ РАДИО – медията, която вече десет години традиционно подкрепя и популяризира българската поп и рок музика.

Годишните Музикални Награди 2012 ще се проведат на 22 април в Зала 1, НДК.

Световният Ден на Земята е избран целенасочено за дата на церемонията като символичното ново начало за българската поп и рок музика. Новият музикален сезон ще стартира с десетите поред годишни награди на БГ РАДИО, на чиято сцена любими и добре познати бг изпълнители с поне десетгодишна история, ще представят последните тенденции и най-актуалните млади артисти и свежи попълнения.

Повече от 5 000 слушатели на най-българското радио в ефира номинираха цял месец любимите си изпълнители за единствените музикални награди в България, чиито победители се решават само от публиката.

Околно пространство НДК

Национална спортна панорама 2012 – “ Виж, опитай, избери!

За втора поредна година мащабнното събитие ще представи културни, образователни и спортни институции под мотото“ Виж, опитай, избери“! Панорамата има за цел да представи пред обществото голямато разнообразие от спортни и извънучилищни дейности, като подтиква младите към активен избор и допълнително стимулира подрастващите към по- здравословен начин на живот.

Още по темата:

Седмична програма на НДК 09 – 15 април 2012

Сподели в: