Седмици на четенето в София 11 – 24 май

Задават се Седмиците на четенето (11-24 май) – новата акция на платформата за съвременни изкуства София: Поетики, на която ресторант & бар „На седмото неб(ц)е”, площад Славейков 11, е партньор. Програмата от нощни културни събития "Късна емисия" до края на май ще наблегне на музиката.

Ето какво предстои тази седмица:

На 10 май (четвъртък) от 22:00 ч. в програмата „ПроZZи“ ще представим дебютния роман на Евгени ЧереповДобавено лято” („Сиела”, 2012).

Евгени Черепов е роден през 1981 г. в Стара Загора. Публикувал е разкази в „КапиталLight”, „Мъжът”, LiterNet”, „Литературен вестник”, „Литературен глас" и „Сега”, както и в литературния сайт „ЛитКлуб”. Номиниран е в раздел Проза на конкурса за дебютиращи автори (LiterNet, 2006). Участва като стипендиант на семинарите на фондация „Елизабет Костова”.

На 12 май (събота) от 22:00 ч. в програмата „NightLive” дебютира нов музикален проект. След като емблематичното дуо Васил Пармаков (пиано) и Ицко Финци (цигулка) прекрати своите участия, сега до Васил Пармаков застава виолистът Валентин Геров! Очакваме същински ураган от музика, казват организаторите на събитието.

Васил Пармаков

„Васил Пармаков е джазов пианист, композитор и текстописец. Ако човек употреби за него думата „талантлив”, рискува да спечели пластмасова малина за най-добро клише, казано през годината. Защото Пармаков не е просто талантлив, талантлив е всеки, Пармаков е Легенда. Наскоро издаде първата си книга „Аз и майор Блюхер”. И тя също вече стана легенда.”

Тома Марков

Валентин Геров

Виолистът Валентин Геров, известен не само като изключителен класически музикант, но и със слабостта си към експериментите извън нея, е роден на 24 февруари 1959 в София. Завършил СМУ „Любомир Пипков” 1979 в класа на Г. Рочев.

Вход: 5 лева.

Още по темата на Kafene.bg:

Програма на Седмици на четенето – май 2012

Романът "Добавено лято" на Евгени Черепов

Сподели в: