Седмица до концерта на Ищар в София, а новият й албум е вече в магазините

Вълнуващият концерт на кралицата на етно жанра Ищар наближава. Очакваме я на 18 октомври в зала 1 на НДК, когато ще представи за първи път на живо новия си албум "Baila".

От вчера вече официално можете да го откриете на CD и на българския пазар от Animato Music. Песните са дванадесет, сред които сингли на френски, испански и арабски. Текстовете на две от парчетата са дело на популярната френска изпълнителка Indila, а сред авторите на музиката е френският продуцент и DJ Skalp в колаборация с певеца Matthieu Mendes и Quentin Bachelet.

Заедно с новия материал от "Baila", Ищар ще изпее за българската публика и най-големите си хитове под съпровода на мултинационалния си бенд.

Билети може да закупите от Eventim на цени между 40 и 80 лв.  При закупуване на електронен билет, актуална е и опцията за бързо и лесно чекиране на входа на залата през мобилно устройство като алтернатива на разпечатване на билета. Подробности на www.artbg.org

Официалното видео на "A Paris":

Защо заглавието е "Baila "(„танцувай“ на испански)?

„Танцът е език на тялото, който се изразява в състояние на радост, общност, хармония на духа и тялото. Танцът позволява да се освободиш от напрежението, да забравиш проблемите, да изразиш емоции, когато езикът не е достатъчен. В този албум съм включила своя версия на La vida es un carnaval на Селия Крус (кубино-американска салса певица). В карнавала ми харесват смесицата от култури, цветове, акценти, катарзисът, все тази идея да се превъзмогне нещастието“, разкрива вдъхновението си Ищар.
Албумът вече е тотален фаворит на френската критика, която го оцени като вестител на  голямото завръщане на звездата на голяма уърлд и етно сцена. От момента на издаването си през юни, "Baila" оглави редица класации във Франция и не слезе от първите места няколко седмици по ред. Цяла Европа вече танцува в ритъма на големия летен хит "A Paris" – първи хит сингъл от актуалното издание. Заедно с него онлайн вече можете да чуете и едноименното парче "Baila".

Съдържание на албума:
À Paris
Baila
La Vida Es Un Carnaval
Petite Marie
Il Joue (Toca)
Pour Toi Et Moi
La Foule / Amor De Mis Amores
Foule Sentimentale
Tourne-Moi La Tête
Dana Dana
Eucalyptus

Bonus Track:
A Paris (Zafrir Ifrah Remix)

Сподели в: