Седем сцени са готови за феста Spirit of Burgas

Два пъти повече посетители в сравнение с миналата година се очакват на второто издание на фестивала SPIRIT OF BURGAS. Това беше обявено на 12 август от организаторите на събитието по време на пресконференция, преминала под формата на разходка по Централния плаж на Бургас и прилежащата му част от Морската градина – мястото, където от началото на седмицата расте фестивалното градче.

Михаил Куцев – Директор на общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти” и Иван Вълков от DS Music показаха на място разположението на сцените и набелязаха акцентите в това, което предстои да се случи там между 14 и 16 август.

Фестивалното градче тази година е разположено на по-голяма площ в сравнение с предходната /50 000 кв.м./ и освен концертна, включва и къмпинг зона, разположена в най-южната част на плажа и морската градина, до Фрегатата.

Сцените тази година са седем, повече в сравнение с предходната и с различно разположение. Главната сцена, вече в почти завършен вид,  се намира непосредствено до старата пързалка на плажа, с лице към морето. Подиумът й е с размери 10 на 9 метра. От двете й страни ще бъдат изградени  екрани. Рампа за хора с увреждания ще бъде разположена в непосредствена близост.

Рок сцената на Jack Daniel’s тази година е втората по големина след основната сцена на фестивала. Тя се строи на плажа, в близост до къмпинг зоната. На плажа са разположени още сцените на „На тъмно” и „GO DUTCH”. Останалите три сцени са в морската градина. Непосредствено след централния вход на фестивала /намиращ се на стълбите на централния плаж/, е Блус и джаз сцената. Южно от нея е разположена Салса сцената, а в рамките на къмпинг зоната има 24-часова денс сцена.

Първите участници във фестивала започват да пристигат на 13 август.

Повече за програмата на фестивала, карта на фестивалното градче, правила и съвети при ползване на къмпинга може да намерите на официалния сайт на SPIRIT OF BURGAS www.spiritofburgas.com

Билетите за фестивала се продават в мрежата на Евентим. Билет за един ден е на цена 40 лв. На входа на фестивала дневен билет ще струва 50 лв.
 
Тридневните билети са на цена от 100 лв.
На входа на фестивала билетите ще струват 120 лв.

Сподели в: