Себастиан Херкнер – една от изгряващите звезди на европейския дизайн посети София

В рамките на платформата за международен дизайн Sofia Design Week, множество звезди от световната дизайн сцена споделиха своите идеи, креативен процес и творчество с българските си колеги и по-широка публика. В духа на този културен обмен, една от изгряващите звезди на европейската дизайн сценаСебастиан Херкнер сподели своите идеи за дизайна и последните си проекти за световно известни брандове. На събитието присъстваха повече от 130 човека, които имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на дизайнера, както и да видят семпли от някои от най-известните му продукти.

Херкнер представи най-новия си продукт – масата Bell Table, носител на престижната награда Red Dot Design Award . Тя беше изложена за българската публика по време на събитието, след като спечели овациите на критиците на тазгодишното изложение в Милано, където the Guardian я отличи на второ място в класацията за най-добри участия. Иновативността на формата и използването на материалите се определят като основната причина за успеха на масата. Bell Table е произведена в духа на старите традиции на майсторска изработка, но преобръща установените възприятията в мебелния дизайн с главата надолу, използвайки лек и крехък материал като стъклото за основа и метал за повърхността, който сякаш плава над нея.

The Bell table може да се види в шоурум Workspace, където ще бъде добавена към постоянната експозиция.

The Bell table на Себастиан Херкнер

Дизайнерът Себастиан Херкнер е роден през 1981 в Германия. В работата си смесва разнообразни културни елементи и комбинира нови технологии с традиционна ръчна изработка. Работил е в Лондон при Стела Макартни. След това работи като асистент професор по продуктов дизайн и води проекти в сферата на интегрирания дизайн. През 2006 основава свое собствено студио. Носител е на множество награди, сред които по-важни са Red Dot Design Award и наградата за млад талант на Германия.

Сподели в: