Свободни стаи

След смъртта на сина им, бракът на Дейвид (Люк Уилсън) и Ейми Фокс (Кейт Бекинсейл) се разпада. На връщане от последното им пътуване преди развода, Дейвид решава да мине по непознат пряк път. Когато колата им се поврежда, те разбират, че нямат избор, освен да отседнат в близък мотел, където разсеяният нощен управител, Мейсън (Франк Уайли) не се оказва много отзивчив.

Двойката се примирява с положението и с мръсната неуютна стая, но скоро след като си лягат започват да чуват обезумяло блъскане от съседната стая. Когато се оплакват за шума, Мейсън информира семейството, че те са единствените гости на мотела, и предполага, че става въпрос за скитник, който е разбил вратата, за да прекара нощта в мотела.

След като не успява да заспи, Дейвид се опитва да гледа някакви видеофилми, които намира в стаята. Въпросните касетки се оказват нискобюджетни филми на ужасите, които приличат на това, което Мейсън е гледал по време на тяхната регистрация в мотела. След няколко минути, Дейвид с ужас осъзнава, че бруталното насилие във видеофилмите не е преструвка. Кадрите пасват на многочислени скрити камери – самият мотел е арената на тази смъртоносна игра на котка и мишка.

Двойката скоро разбира, че кръвожадните убийци възнамеряват да ги превърнат в звездите на техния следващ филм. Докато отчаяно се опитват да избягат, Дейвид и Ейми осъзнават, че техните похитители заснемат всеки техен ход и се опитват да подсилят садистичната визия на продукцията. С убийците наблизо, Дейвид и Ейми трябва да обединят сили и да си вярват, ако искат да останат живи, след най-дългата нощ в живота си.

Съчетание между кошмарен, кървав филм на ужасите и напрегнат психологически трилър, “Свободни стаи” превъзхожда двата жанра със своя непреодолим сюжет за загубата, любовта и изкуплението.

Премиерна дата в България – 24 август 2007 г.

IMDB рейтинг – 6, 6/10 (7 539 гласа)

Сподели в: