Свободата започва с оцеляването

Излезе „Пазителката” – продължението на „Довършителката” от Дейвид Балдачи. Майсторът на трилъри отново показва способността си да превръща в бестселър всяка своя идея, дори когато навлиза в непознатите води на тийнейджърски книги. Сега феновете на хитовата серия за Вега Джейн ще могат да проследят историята на любимата си довършителка във втората книга – „Пазителката”.

„Довършителката” – оригинална смес между фентъзи и дистопия , станала любима на младежи от цял свят, започна с разказа за Вега Джейн, която макар да не бе излизала от родното си Горчилище, започна да си задава множество въпроси миналото на селото си, след като нейният ментор и близък приятел Куентин Хърмс избяга (или може би бе прогонен) към забранената зона на Мочурището.

В „Пазителката” (ИК „Сиела”) Вега Джейн и приятелят ѝ Делф решават да се възползват от картата, оставена им от Куентин и бягат от Горчилище в търсене на свободата си. За тази цел те трябва да прекосят пълното с опасности и свирепи чудовища Мочурище – зона, обграждаща Горчилище, в която зловещи магии няма да позволят на двамата бегълци да се измъкнат безнаказано. В този момент Вега Джейн трябва да открие магическите си способности, за които самата тя не подозира…

Авторът на множество бестселъри в жанровете трилър и екшън Дейвид Балдачи споделя, че обикновено пише книгите си за около осем месеца, докато „Довършителката”,  първа част от поредицата, му е отнела пет години, в които се е подготвял първото си фентъзи за по-младите читатели.

Свободата започва с оцеляването.

Откъс от книгата

Сподели в: