Свитъците на Исус от Майкъл Бейджънт

На 26.10.2007 г. на книжния пазар излиза книгата на издателска къща “Хермес” – "Свитъците на Исус" от Майкъл Бейджънт
обем: 320 стр. + 32 стр. цветни приложения
цена: 12,95 лв.                               

Представете си, че всичко, което знаете за Исус, не е вярно. Или че познанието ви за произхода на християнството е основано на… лъжа. Представете си, че истината за Христос е не само изопачавана, но и умишлено скривана. Задайте си и въпроса ЗАЩО? И от КОГО?

В “Свитъците на Исус” Майкъл Бейджънт се опитва да стигне до истината за живота и разпъването на Исус. Разглежда историческия и религиозен климат, в който той се ражда и израства. На базата на задълбочени проучвания стига до шокиращия извод: историческият Исус не е Исус на Църквата. Как и защо се митологизира неговият образ?

Бейджънт ни повежда на едно удивително пътешествие през историята на Църквата. Обективно и безпристрастно, на базата на фактите, ни оставя сами да си правим изводите: за божествения произход на Исус, за “създаването” на Новия завет, за непогрешимостта на Църквата. Майкъл Бейджънт представя в последната си книга нови, експлозивни доказателства, които поставят под съмнение всичко, което знаем за живота и смъртта на Исус.

Майкъл Бейджънт е роден през 1948 г. в Нова Зеландия и завършва психология в Университета в Кентърбъри. Една година практикува като учител. В същото време се отдава на другата си голяма страст – историята, религията и езотериката. През 1973 г. започва кариерата му на професионален фотограф, която го отвежда на места като Лаос и Боливия. През 1976 г. отива в Англия във връзка с проучване, свързано с проект за рицарите тамплиери. Скоро след това се запознава с Ричард Лий и Хенри Линкълн. В резултат на съвместното им сътрудничество и като плод на над десетгодишен труд се ражда най-провокиращата книга на ХХ век – „Светата кръв и свещеният Граал”, която  се превръща в истинско явление. Преди 25 г. тази книга взривява света с теорията на тримата автори, че Исус Христос и Мария Магдалина са встъпили в брак и са създали потомство.

Повеждайки ни из места, които през последните две десетилетия  подробно е проучил, изследвал, а в някои случаи е направил разкопки пръв, Бейджънт предлага задълбочен разказ за своите открития, придружен от непубликуван до този момент снимков материал. Разследването му дава надежди, че може би ще се сдобием с едно ново разбиране за това кой е истинският, историческият Исус. Бейджънт е автор на книгите “Ръкописите от Мъртво море”, “Месианското наследство”, “Инквизицията”, “Древни следи” и др.

Сподели в: