Светът се сбогува с актьора Денис Хопър

Един от най-талантливите и интересни актьори на Холивуд – Денис Хопър, завърши земния си път, за жалост на многобройните си почитатели. Звездата от филмите "Волният ездач",  "Американският приятел", "Апокалипсис сега", "Синьо кадифе", е починал тази нощ в дома си в Калифорния, след усложнения, причинени от заболяването му рак на простатата.

От известно време насам се знаеше за тежкото състояние на актьора, но семейството му, както и феновете, се надяваха той да се оправи.

Последната публична изява на Денис Хопър, с която се сбогува със своите почитатели и колеги от филмовата индустрия, беше на 26 март, когато бе удостоен със звезда на Алеята на Славата в Холивуд.

Денис Хопър започва кариерата си през 1955 година с филма "Бунтовник без кауза", но световна популярност добива през 1969 година с хита "Волният ездач". Една от последните му филмови роли е в лентата на Вим Вендерс "Снимки в Палермо". Филмът бе представен на българската публика през 2009г., лично от Вендерс на 13-ия София Филм Фест.

Сподели в: