Светът изпраща Майкъл Джексън

Последната сцена, зад която завесите завинаги ще се спуснат след Джако, е "Стейпълс център" в Лос Анджелис, където тази вечер ще бъде поклонението пред Краля.

В града на ангелите се очакват стотици хиляди почитатели да пристигнат за поклонението пред Майкъл Джексън. Кралят на попа, както го наричат най-верните му фенове, си отиде от този свят на 50 години, издал платинени албуми, изпял десетки хитови песни, оставил следи в съзнанието на милиони души по цял свят.

Майкъл Джексън не бе просто черното момче, чиято мечта се сбъдна. Той се превърна в символ на мира, написа самостоятелна глава в музикалната история и влезе в безсмъртния пантеон на музикалните легенди, наравно с Джон Ленън, Джими Хендрикс, Джанис Джоплин.  През последните години сякаш забравихме за гения Майкъл Джексън, за несекващите му хуманни инициативи, които организираше, за десетките песни и албуми, посветени на борбата със световния глад. Вечните песни "We Are the World", "Heal The World", "Man In the Mirror", "You are not Alone", "Earth Song" направиха Джексън милиардер, но и ярка звезда на небосклона на световните влиятелни личности. С посвещението си на редица благотворителни каузи, Кралят на попа остава в историята и като един от най-големите благодеятели някога.

Поклонението пред тленните останки на певеца ще се състои "Стейпълс център", където Джексън е репетирал последно за концертите си в Лондон. 11 000 почитатели на поп-краля ще могат да присъстват с безплатни билети, които спечелиха чрез електронна лотария. Други 6500 ще наблюдават прощалната церемония на огромен екран в "Нокиа тиатър".

Събитието започва в 10,00 сутринта местно време или 20,00 часа българско.

Ковчегът, в който ще бъде погребан Краля – „Прометей" е бронзов и е покрит с 14-каратово злато, а цената му е 25 000 долара. Отвътре е облицован със синьо кадифе. В такъв ковчег е погребан и "бащата" на соул музиката Джеймс Браун.

На церемонията в „Стейпълс център" се очаква да присъстват Стиви Уондър, Марая Кери, Джон Майер, Лайнъл Ричи, Смоки Робинсън, Ъшър, Кобе Браян, Дженифър Хъдсън, Брук Шийлдс, Мартин Лутър Кинг 3, Меджик Джонсън и много други.

Сподели в: