"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" вече и на аудиокнига

Култовият роман на Илия ТрояновСветът е голям и спасение дебне отвсякъде“ вече може да се слуша и в аудиоформат от Audioknigi.bg. Книгата е записана с гласа на актьора Стоян Алексиев. Това най-успешното произведение на писателя и основа на прекрасния едноименен филм.

Романът е издаден за първи път през 1996 г. в Германия. Преведен е на множество езици. У нас е издаден през 1997 г. от „Сиела“. Преводач на книгата на български е Гергана Фъркова. Филмът е заснет през 2008 година и оттогава е носител на повече от 20 награди.

Кратка анотация:

През 1976 година в малък град на социалистическа България се ражда Алекс, който скоро напуска родното място. Светът е голям и широк и все някъде в него Алекс трябва да намери своето спасение. То дебне отвсякъде, затаено и смълчано – в родината, в бежански лагери, в близки и далечни континенти. Загубил родителите си в катастрофа, Алекс се среща с дядо си, който постепенно го връща към живота, и двамата предприемат ново пътуване… в обратна посока. Пътуване, в което човек търси себе си, променя се и се развива.

Вижте и специално видео, в което актьорът Стоян Алексиев разказва за работата си по записите.

Сподели в: