„Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” закрива Филмовия фестивал в Триест

На 15 януари започва едно от най-значимите киносъбития в Италия – Филмовият фестивал в Триест, специално посветен на развитието на филмовите индустрии в централна и източна Европа. Тази година той отбелязва своя 20 годишен юбилей, което съвпада и с 20-годишнината от падането на Берлинската стена – епохално явление в новата история на Европа и света.
Сред най-очакваните фестивални събития е представянето на филми, създадени с помощта на Филмовата комисия на Friuli Venezia Giulia. Цитирайки информацията от прес-центъра на филмовото събитие в Триест, „специалната гала, с която ще бъде закрит фестивалът на 22 януари 2009 г., е на гигантската съвместна продукция между Изтока и Запада с участието на харизматичния Мики Манойлович – неговият герой прекосява Европа заедно със своя внук в търсене на истината за корените и принадлежността. Творбата на Стефан Командарев „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” пристига след участие в десетки престижни международни фестивали, за своята премиера на италианска земя именно в Триест, където е снимана част от историята във филма.”

„Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” продължава да се прожектира в Дома на киното, където на 17 януари 2009 г. ще превърнем в традиция инициативата за среща на публиката с част от екипите, създали най-новите и успешни български филми.
Началния час на прожекцията на „Светът е голям…” в събота е 18.00, а от 17.00 часа запалените почитатели на таблата са добре дошли на импровизиран турнир. Който има желание, ще може да премери сили с „майсторите” от отбора на „Светът е голям…” – режисьора Стефан Командарев, актрисата Ана Пападопулу и продуцента Стефан Китанов.
Препоръчително е запалените играчи да носят личните „късметлийски” табли, за да си осигурят победа!

За екипа на филма ще има почивка от играта на табла след края на прожекцията – те ще бъдат на разположение за разговор с публиката!
Билети за специалните прожекции още могат да бъдат намерени на касата в Дома на киното – българските филми очакват своите зрители!

Сподели в: