"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" тръгва по кината от 10 октомври

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" е заснет по едноименния бестселър на германския писател от български произход Илия Троянов. Романът има две издания в Германия – 1996 и 1999 (изд. Carl Hanser Verlag, Мюнхен), преведен е на 11 езика, включително и на български (изд. Народна култура – 1997, Сиела – 2008). Освен че има категоричен успех пред четящата европейска публика, книгата печели и най-престижните немски литературни отличия – наградата „Адалберт фон Шамисо”, наградата „Бертелсман”, литературната награда на град Марбург.

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" е историята на Алекс, който с помощта на харизматичния си дядо Бай Дан предприема пътешествие с тандем и табла в търсене на самия себе си.

Германия, 2005 г. Алекс е в немска болница след тежка катастрофа, в която са загинали родителите му. Дядо му Бай Дан заминава за Германия. Алекс не разпознава дядо си, от катастрофата е получил амнезия. Бай Дан започва да учи внука си на табла. Древната игра връща Алекс към живота. Бай Дан измъква Алекс от болницата и тръгват на път. По време на това пътуване обратно към България – но и обратно към миналото – паметта на Алекс бавно се възвръща, а с нея и желанието му за живот.

Уебсайт: http://www.theworldisbig.com/
Премиера: 10 октомври 2008 г.

* * *

Филмът "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" разплака варненци
„Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” с премиера на 12-ия София Филм Фест

Сподели в: