Светослав Недев в галерия Агрион““

На 29 януари (вторник) 2008 г. от 18:00 ч. в галерия “Агрион” се открива изложбата на Светослав Недев “Образи от никъде”. Изложбата включва 14 непоказвани творби на художника, създадени в периода 1997-2002 г. Обединяващото помежду им са населилите всички тези картини причудливи образи на едно силно творческо въображение. Върху платната на художника тези образи придобиват различна форма – от митологична през сюрреалистична до чиста абстракция.
       
По думите на автора, това са “поизкривени и често твърде несъразмерни същества, създаващи впечатление едва ли не на изненадани от факта на собственото си съществуване и все пак намерили достатъчно сила да се почувстват у дома си в този чужд и същевременно познат ландшафт, образувайки заедно с него една стара-нова вселена”. В тази собствена вселена художникът се чувства не само комфортно, но и интимно, и открито излиза пред публиката с най-съкровените си видения.

Новата галерия “Агрион” отвори врати на 11 декември 2007 г. с изложбата "Повърхностни картини" на Людмил Лазаров. В центъра на София на ул. “Будапеща” разположената на два етажа галерия предоставя своето пространство за оригинални, новаторски и провокативни прояви на изобразителното изкуство. "Агрион" излага съвременно българско изкуство с амбицията да представи свой собствен профил чрез една константна група от автори, с които ще работи.
       
Изложбата можете да видите до 16 февруари 2008г.
       

Сподели в: