Светослав Иванов – „Чудовища и будители“

Издателство „Вакон“ пусна на книжния пазар „Чудовища и будители“ – новата книга на създателя и водещ на публицистичното предаване „120 минути“ по bTV Светослав Иванов. Сборникът включва избрани коментари от ефира на предаването, в които Светослав предлага своя поглед върху актуалните явления, прекрояващи облика на България и света.

Повърхностно интерпретиране и сензационализиране на фактите, фалшиви новини и упадък на нравите – в ерата на масовата дезинформация балът на чудовищата никога не свършва.

Светослав Иванов за първи път публикува 75 от най-добрите си коментари в сборника „Чудовища и будители“. Oт катаклизмите в резултат на бежанския проблем през парадокса на работещите безработни у нас до трогателната история на петгодишния Меси от Афганистан – разнообразните аналитични текстове са обединени от нуждата за едно по-информирано и човечно общество. Общество, способно да мисли, да задава въпроси, да се гневи срещу чудовищата на съвремието.

Отзиви:

„Oригиналните анализи на Светослав Иванов винаги са били нещо далеч повече от репортажни отражения на злободневната действителност. Те са самобитни творби на един майстор разказвач, който е в състояние да открие в историите вектори, пластове и изводи, които в противен случай биха остaнали невидими.“

Иво Иванов, журналист и автор на „Кривата на щастието“

За автора:

Светослав Иванов завършва специалност „Журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. От 2007 г. насам е част от екипа на bTV Новините, а през 2013 г. става водещ на публицистичното предаване „120 минути“. Автор е на десетки документални филми, интервюта и репортажи от най-горещите точки на света, както и на хитовия сборник с пътеписи „Там, където загинаха дърветата“ (изд. „Вакон“). Негови статии са публикувани във водещи международни издания като британския вестник The Independent. За приноса си към журналистиката е удостояван с редица престижни награди, включително „Репортер на годината“ на bTV (2008, 2012 и 2013 г.) и „Златно перо“ на Съюза на българските журналисти (2016 г.). През 2008 г. документалният му филм „Полумесец в Короната“, посветен на ислямистките движения в Лондон, е награден с приза на Европейската комисия „Робер Шуман“.

Сподели в: