Световното турне на Кайли Миноуг стартира на 6 май в Париж

Кайли Миноуг триумфално се завръща на голямата сцена с най-мащабното турне в кариерата си – „Kylie X 2008”. То стартира от Париж на 6 май 2008 г. и включва 53 концертни дати в цяла Европа. В гастрола има и държави, в които мегазвездата ще пее на живо за първи път – Гърция, Румъния, Турция, Унгария, Люксембург, Русия, Латвия, Испания и България. Грандиозното шоу у нас е на 18 май 2008 г. на столичния стадион "Локомотив". Турнето завършва на 4 август 2008 г. със седем поредни концерта в Лондонската “02 Arena”, където преди няколко месеца се състоя забележителният концерт на легендите Лед Зепелин.

Продадените билети за цялото турне надхвърлят половин милион, а продукцията за шоуто струва над 10 милиона британски лири. Това превръща „Kylie X 2008” в най-голямото и най-скъпо турне в цялата кариера на Кайли Миноуг и се нарежда сред най-мащабните продукции на световно ниво.

Всички костюми са дело на знаменития дизайнер Жан Пол Готие. По време на шоуто Кайли ще се появи в седем различни костюма, които са истински шедьоври в модния шоубизнес. Преди старта на турнето екипът на Кайли всекидневно работи по детайлите на шоуто и добавя уникални визуални ефекти, които ще го преврнат в истински пищен спектакъл.

На сцената мезагвездата Кайли ще се качи със съвсем нова група, която включва двама китаристи, басист, тройна брас секция, кийбордист, баранабист и перкусионист. В шоуто участват също 14 танцьори и 4 акробата.

По време на концерта си в София Кайли ще изпълни най-големите си хитове, някои съвсем нови песни, неизпълнявани пред публика досега, както и един изненадващ кавър на популярното парче „Copacabana”. За изпълнението на най-новите песни от последния албум на Кайли „Х”, издаден в България от Анимато Мюзик/ EMI, на сцената ще бъдат разположени огромни видеоекрани, които ще представят зашеметяваща мултимедия с уникални светлинни и графични ефекти. 

Билети за уникалното шоу в София могат да бъдат закупени на цени от 35 до 50 лева от Блетен център НДК, онлайн на ticketpro.bg и от всички каси на Тикетпро България в цялата страна.

Сподели в: